Biografieën

Directie Triodos Bank

P. Aeby (1956)

Pierre Aeby – CFO Triodos Bank (foto)

Pierre Aeby (CFO) is sinds 2000 statutair directeur Triodos Bank NV en lid van de Directie van Triodos Bank. Daarnaast is hij bestuurslid Stichting Triodos Holding, statutair directeur Triodos Ventures BV, bestuurslid Stichting Hivos Triodos Fonds, bestuurslid Stichting Triodos Doen, lid van de Raad van Commissarissen Triodos Fair Share Fund, lid van de Raad van Commissarissen Stichting Triodos Fair Trade Fund, directeur van Triodos Fonds Vzw, bestuurslid Triodos SICAV I en bestuurslid Triodos SICAV II. Pierre Aeby heeft de Belgische nationaliteit en bezit 21 certificaten Triodos Bank.

P. Blom (1956)

Peter Blom – CEO Triodos Bank (foto)

Peter Blom (CEO) is sinds 1989 statutair directeur Triodos Bank NV en is voorzitter van de Directie van Triodos Bank. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting Triodos Holding, statutair directeur Triodos Ventures BV, lid van de Raad van Commissarissen Triodos Venture Capital Fonds BV, lid van de Raad van Commissarissen Triodos Groenfonds NV, lid van de Raad van Commissarissen Triodos Vastgoedfonds NV, lid van de Raad van Commissarissen Triodos Cultuurfonds NV, bestuurslid Stichting Hivos Triodos Fonds, bestuurslid Stichting Triodos Doen, lid van de Raad van Commissarissen Triodos MeesPierson BV, bestuursvoorzitter Stichting Triodos Foundation, bestuursvoorzitter Stichting Global Alliance for Banking on Values, lid van de Club van Rome, bestuurslid Stichting Face, bestuurslid Stichting Natuur College en bestuurslid Nederlandse Vereniging van Banken, lid van the Scientific Advisory Council for Integrated Sustainable Agriculture and Food, en waarnemend voorzitter van de Multifunctional Agriculture Taskforce. Peter Blom heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 1 certificaat Triodos Bank.

M. Jongeneel (1973)

Michael Jongeneel – COO Triodos Bank (foto)

Michael Jongeneel (COO) is sinds 2007 COO en lid van de Directie van Triodos Bank NV. Michael Jongeneel is bestuurslid Stichting Triodos Beleggersgiro, lid van de denktank Worldconnectors en lid van het CIO Platform Nederland. Michael Jongeneel heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 1 certificaat Triodos Bank.

Bestuur SAAT

F. de Clerck (1945)

Frans de Clerck (foto)

Frans de Clerck is voormalig lid van de Directie van Triodos Bank. Hij is bestuurslid van Stichting Triodos Holding. Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van Cenergie cvba (voorzitter), De Foyer vzw, Boss Paints NV, Hélène De Beir Foundation en Fonds Celina Ramos (voorzitter) in België. Frans de Clerck is voor het eerst benoemd in 2010 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Frans de Clerck heeft de Belgische nationaliteit en bezit 6 certificaten Triodos Bank.

L.A. Espiga (1950)

Luis Espiga (foto)

Luis Espiga is directeur Triform & Associates en consultant bij Organisatie Ontwikkeling en Human Resources in Spanje. Daarnaast is hij bestuurslid van Rudolf Steiner Foundation Spain. Luis Espiga is voor het eerst benoemd in 2007 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Luis Espiga heeft de Spaanse nationaliteit en bezit 44 certificaten Triodos Bank.
 

J.T.M. Nijenhof (1945)

Jan Nijenhof (foto)

Jan Nijenhof was tot 1 april 2010 coördinerend vice-president bij de rechtbank in Haarlem.
Met ingang van 1 april 2010 is hij plaatsvervangend rechter bij die rechtbank. Daarnaast is hij lid van het College van beroep voor het hoger onderwijs, docent aan de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten en bestuurslid van de Raad van Toezicht Stichting Triodos Holding. Jan Nijenhof is voor het eerst benoemd in 2005 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2011. Jan Nijenhof heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

L.M. Rutgers van Rozenburg (1947), Voorzitter

Max Rutgers van Rozenburg – Voorzitter van de Bestuur SAAT (foto)

Max Rutgers van Rozenburg is directeur van Human Engineering BV, bureau voor interim management. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Biodynamic Farmland Foundation, bestuursvoorzitter van de Kingfisher Foundation for Phenomenology and Goethean Science, bestuursvoorzitter Stichting PassieProjecten, bestuurslid Antroposofische Vereniging Nederland, bestuursvoorzitter Behandelcentrum voor Integratieve Geneeskunde en bestuurslid Stichting Triodos Holding. Max Rutgers van Rozenburg is voor het eerst benoemd in 1998 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Max Rutgers van Rozenburg heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 166 certificaten Triodos Bank.

M.E. van Boeschoten (1946)

Marjatta van Boeschoten (foto)

Marjatta van Boeschoten is directeur Phoenix Consultancy en solicitor bij de Supreme Court. Marjatta van Boeschoten is voor het eerst benoemd in 2009 en haar huidige benoemingstermijn eindigt in 2012. Zij was van 2001 t/m 2009 lid van de Raad van Commissarissen Triodos Bank. Marjatta Boeschoten heeft de Britse nationaliteit en bezit 1 certificaat Triodos Bank.
 
 

J.G.J.M. de Zwaan (1963)

Josephine de Zwaan (foto)

Josephine de Zwaan is meer dan dertien jaar advocaat geweest, gespecialiseerd op het gebied van grote vastgoedprojecten. De laatste vijf jaar van die periode was zij lid van het samenwerkingsverband (CMS) Derks Star Busmann, waar zij leiding gaf aan een team van vastgoedadvocaten. Sinds 2000 is Josephine de Zwaan werkzaam in bestuurs- en toezichthoudende functies. In 2009 is Josephine de Zwaan benoemd tot Arbiter bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en lid van de Governancecommissie van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg. Josephine de Zwaan is voor het eerst benoemd in 2010 en haar huidige benoemingstermijn eindigt in 2013.

Raad van Commissarissen Triodos Bank

D.J. Carrington (1946)

David Carrington (foto)

David Carrington is sinds 2001 zelfstandig adviseur en is gespecialiseerd op het gebied van filantropie en maatschappelijk verantwoord financieren en van het besturen van charitatieve instellingen en sociale ondernemingen. Hij kan putten uit 25 jaar ervaring in senior-managementfuncties bij charitatieve instellingen – waarvan de afgelopen 13 jaar als Chief Executive – en als bestuurslid bij een diversiteit aan organisaties, waaronder een universiteit, ‘engage’ (de National Association for Gallery Education) en de National Foundation for Youth Music. Daarnaast is David Carrington van de Social Investment Task Force en voorzitter van de redactiegroep van Philanthropy UK. Hij is oprichter/Directeur van de Alliance Publishing Trust en lid van de Raad van Advies van het Centre for Effective Philanthropy in de Verenigde Staten. David Carrington is voor het eerst benoemd in 2009 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. David Carrington heeft de Britse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

M.M. Frank (1947)

Marius Frank (foto)

Marius Frank is zelfstandig Bestuursadviseur en Executive Coach. Hij is lid van de Raad van Toezicht Centrum Maliebaan (Stichting Verslavingszorg Utrecht) en sinds maart 2009 voorzitter van de Raad van Commissarissen Seyster Veste te Zeist. Daarnaast is Marius Frank lid van Stichting Administratiekantoor Hofpoort Holding, Utrecht (houdstermaatschappij van o.a. Van der Wal Transport, sinds december 2009), en lid van de Raad van Commissarissen Triodos Cultuurbank B.V. Marius Frank is voor het eerst benoemd in 2005 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Hij is voorzitter van de Nominatie- en Compensatiecommissie Triodos Bank. Marius Frank heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

M.J.M van den Hoogenband (1944)

Mathieu van den Hoogenband (foto)

Mathieu van den Hoogenband is voormalig Directievoorzitter van Weleda Groep AG te Arlesheim, Zwitserland. Hij is lid van het Aandeelhouderscollege Rhea Holding B.V. (Eosta B.V.), voorzitter van de Raad van Commissarissen Triodos Cultuurbank B.V., voorzitter van de Raad van Commissarissen Stichting Widar centrum voor eerstelijns gezondheidszorg, lid van de Adviesraad Antroposofische Medische Faculteit van de particuliere universiteit Witten/Herdecke. Hij doceert Leiderschap en Ethiek aan de SRH Hochschule in Berlijn en de Alanus Hochschule in Bonn-Alfter. Mathieu van den Hoogenband is voor het eerst benoemd in 2007 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2011. Mathieu van den Hoogenband heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 860 certificaten Triodos Bank.

M. Eguiguren Huerta PhD (1959)

Marcos Eguiguren Huerta (foto)

Marcos Eguiguren is partner en bestuurslid van Grupo Inmark, een Spaanse professionele dienstverlener met dochterondernemingen in Portugal en diverse landen in Latijns-Amerika en met een schat aan ervaring op het gebied van advisering van financiële entiteiten. Daarnaast vervult hij leidinggevende rollen bij Barclays Bank en BBVA. Hij is tevens Universitair Hoofddocent in bedrijfskunde aan de Politechnische Universiteit van Catalonië. Marcos Eguiguren is voor het eerst benoemd in 2008 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2012. Hij is lid van de Audit and Risk Committee van Triodos Bank. Marcos Eguiguren heeft de Spaanse nationaliteit en bezit 194 certificaten Triodos Bank.

J. Lamers (1948)

Jan Lamers (foto)

Jan Lamers is voormalig bestuursvoorzitter van Uitgeversbedrijf Tijd. Daarnaast is hij bestuursvoorzitter Lamers-Media C&P, voorzitter CultuurNet Vlaanderen, bestuursvoorzitter Wereldmediahuis Vzw, bestuursvoorzitter Huize Sterrewijzer vzw en directeur I-Propellor NV. Hij is lid van de Audit and Risk Committee van Triodos Bank. Jan Lamers is voor het eerst benoemd in 2002 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2014. Jan Lamers heeft de Belgische nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

M.A. Scheltema (1954), Vice-voorzitter

Margot Scheltema – Vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen (foto)

Margot Scheltema was tot eind 2008 financieel directeur van Shell Nederland BV. Margot Scheltema is lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Cultuurbank B.V. Zij is vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Triodos Bank en voorzitter van de Audit- en Risicocommissie van Triodos Bank. Zij is lid van de Raad van Commissarissen ASR NV en van Schiphol NV. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum, lid van de Raad van Toezicht ECN en lid van de Commissie Externe Verslaggeving AFM. Margot Scheltema is in 2010 benoemd voor een tweede termijn. Margot Scheltema heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

H. Voortman (1944), Voorzitter

Hans Voortman – Voorzitter van de Raad van Commissarissen (foto)

Hans Voortman is voormalig algemeen directeur van Wereld Natuur Fonds Nederland en voormalig vennootschappelijk directeur van MeesPierson. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Ark Natuurontwikkeling, bestuurslid van Pan Parks en bestuurslid van het Blijdorp Thandiza Fonds. Hij is voorzitter van de Raad van Commissarissen en lid van de Nomination and Compensation Committee van Triodos Bank. Hans Voortman is voor het eerst benoemd in 2001 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Hans Voortman heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

C.J. van der Weerdt-Norder (1964)

C.J. van der Weerdt-Norder (foto)

Carla van der Weerdt is eigenaar/directeur van Accent Organisatie Advies en Accent Finance & Accountancy. Zij heeft vijftien jaar bij ABN AMRO Bank NV gewerkt, onder andere als CFO/COO van Global Transaction Banking, als wereldwijd hoofd Operationeel Risicomanagement en als wereldwijd hoofd Risicomanagement & Compliance in Vermogensbeheer. Zij is lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Auditcommissie van Saxion Hogescholen. Carla van der Weerdt is voor het eerst benoemd in 2010 en haar huidige benoemingstermijn eindigt in 2014. Carla van der Weerdt heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

Grafiekgenerator – Maak uw eigen grafieken (teaser)

Grafiekgenerator

Eenvoudig samengevatte feiten en cijfers die u kunt samenstellen en downloaden.

Maak uw eigen grafieken

GRI-index

Ontdek meer over onze activiteiten op economisch, sociaal en ecologisch gebied.

GRI overzicht

Impact – Welk verschil heeft Triodos gemaakt in 2010? (teaser)