Internationaal bereik

Begin 2009 was Triodos Bank medeoprichter van de Global Alliance for Banking on Values, dat vooraanstaande duurzame banken over heel de wereld samenbrengt om een duurzamer economie te helpen bewerkstelligen. Het kleine maar groeiende netwerk heeft in 2009 een belangrijke toezegging gedaan tijdens het Clinton Global Initiative om in drie jaar tijd USD 250 miljoen aan kapitaal aan te trekken. In 2010 had zij in één jaar al meer kapitaal aangetrokken dan het toegezegde bedrag. De Global Alliance for Banking on Values heeft in 2010 naar aanleiding van dit succes toegezegd vóór 2020 een impact te maken op de levens van een miljard mensen door duurzaam bankieren. Eind 2010 hebben banken uit Bolivia, Noorwegen, Canada en de VS, zich aangesloten bij dit initiatief.

In het najaar van 2010 organiseerde Triodos Investment Management haar jaarlijkse tweedaagse workshop voor haar investeringspartners. Tijdens de workshop kwamen ontwikkelingen en uitdagingen van de microfinancieringssector aan de orde. Directie- en bestuursleden van microfinancieringspartners in Peru, Colombia, Nicaragua, Oeganda, Tanzania, Madagaskar, Kenia, India, Pakistan, Cambodja en Indonesië voerden debatten over ‘Stakeholderstrategie en relatiebeheer en strategiedifferentiatie door financiering van kleine en middelgrote ondernemingen’.

Op initiatief van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden in haar hoedanigheid als Speciaal VN-adviseur voor Inclusieve Financiering en Triodos Investment Management hebben een aantal investeerders in 2010 ‘Principles for Investors in Inclusive Finance’ geformuleerd. Deze investeerders zijn van mening dat specifieke beginselen voor investeerders in inclusieve financiering, waartoe microfinanciering behoort, verantwoorde financiering zal bevorderen. De beginselen zijn ontwikkeld met een brede groep stakeholders waaronder UNPRI (United Nations Principles for Responsible Investment Initiative) en zijn begin 2011 gelanceerd.

Triodos Bank is medeoprichter en lid van Social Venture Network Europe, lid van European Social Investment Forum (Eurosif) en de International Association of Investors in the Social Economy (INAISE). Daarnaast is de bank lid van het Global Reporting Initiative (GRI), het Carbon Disclosure Project (CDP) en het United Nations Environmental Programme Finance Initiative (UNEP FI).

Grafiekgenerator – Maak uw eigen grafieken (teaser)

Grafiekgenerator

Eenvoudig samengevatte feiten en cijfers die u kunt samenstellen en downloaden.

Maak uw eigen grafieken

Impact – Welk verschil heeft Triodos gemaakt in 2010? (teaser)