Triodos Investment Management

Naast bewust sparen en betalen is bewust beleggen een belangrijke activiteit van de bank geworden. Beleggingen vinden plaats via beleggingsfondsen of beleggingsinstellingen die de naam Triodos dragen en die worden beheerd door Triodos Investment Management BV, een volle dochter van Triodos Bank.

Triodos Investment Management is verantwoordelijke voor 20 fondsen met in totaal EUR 1,8 miljard onder management (Invloedrijke factor)

 

Deze fondsen en beleggingen staan niet op de balans van Triodos Bank. De fondsen publiceren elk hun eigen jaarverslag en hebben elk een eigen Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Er zijn anno 2010 20 beleggingsfondsen waarin particulieren en instellingen beleggen. Niet alle fondsen zijn open voor particulieren. De fondsen beleggen op basis van verschillende thema’s zoals microfinanciering, duurzame handel, biologische landbouw, klimaat en energie, duurzaam vastgoed, kunst en cultuur, of in beursgenoteerde ondernemingen met bovengemiddelde prestaties op het gebied van milieu, maatschappelijke verantwoordelijkheid en governance (ESG).

Op het gebied van biologische landbouw en voeding is door de fondsen die door Triodos Investment Management worden beheerd, geïnvesteerd in 167 boerderijen, leveranciers en distributeurs. In de kunst- en cultuursector financierde zij voor EUR 140 miljoen in totaal 25 projecten. In de vastgoedsector, met als doel de verbetering van de kwaliteit en duurzaamheid van de bebouwde omgeving, zijn 15 gebouwen verduurzaamd. 85 Microfinancieringsinstellingen zijn in staat gesteld diverse financiële diensten aan te bieden aan mensen met een laag inkomen in ontwikkelingslanden. De Triodos microfinancieringsfondsen hebben voor in totaal EUR 249 miljoen aan beleggingen in deze instellingen.

Grafiekgenerator – Maak uw eigen grafieken (teaser)

Grafiekgenerator

Eenvoudig samengevatte feiten en cijfers die u kunt samenstellen en downloaden.

Maak uw eigen grafieken

Impact – Welk verschil heeft Triodos gemaakt in 2010? (teaser)