Resultaten 2010

Bij alle vestigingen van Triodos Bank is in 2010 een nieuwe website in gebruik genomen waardoor de transparantie van haar activiteiten nog zichtbaarder is dan voorheen. Naast het verbeteren van internetbankieren is het populaire magazine van Triodos Bank geheel vernieuwd en is een succesvolle campagne gevoerd voor het aantrekken van kapitaal. Deze campagne was voor het eerst uitsluitend gericht op klanten van Triodos Bank.

De Duitse vestiging heeft haar eerste volledige jaar achter de rug en werkt er aan haar naam te vestigen als serieus alternatief voor de gevestigde banken. Ze heeft de markt voor verantwoord bankieren uitgebreid in een land met een sterke traditie op het gebied van duurzaamheid. In Spanje is niet alleen een nieuw IT-platform ingevoerd om Triodos Bank te helpen positioneren als ‘first bank’, ook is er een nieuw zakelijk kantoor geopend in Zaragoza, en een kantoor in Barcelona. Er zijn plannen voor nog eens zes regionale vestigingen in 2011. In het Verenigd Koninkrijk ging de groei gepaard met zorgvuldig beheerste kosten. De vestiging in België heeft haar kredietverlening aan duurzame ondernemingen vergroot. In Nederland hebben zich elke maand 2.000 nieuwe klanten bij de bank aangemeld en is het kantoor verhuisd naar een nieuw gebouw om de groei van de bank bij te kunnen houden.

Stijgende invloed

Invloed is belangrijk voor een bank die een grootschalige positieve verandering teweeg wil brengen. Om haar impact voelbaar te maken is Triodos Bank in heel haar Europese netwerk niet uitsluitend in financiële zin actief.

Triodos Bank geeft actief richting aan de publieke opinie via de traditionele media en internet. Met name in Duitsland en Spanje zet zij daartoe ook sociale media in. Er zijn nu al meer Spaanse Facebookfans van Triodos Bank dan van welke andere Spaanse bank dan ook. In het Verenigd Koninkrijk heeft Triodos Bank voor de tweede keer de prestigieuze Queen’s Award for Enterprise in de categorie duurzame ontwikkeling gekregen. In Nederland was Triodos Bank in 2010 medeoprichter van De Groene Zaak, een lobbyvereniging van duurzame ondernemingen, waarbij zich gedurende het jaar ruim 80 ondernemingen hebben aangesloten.

Grafiekgenerator – Maak uw eigen grafieken (teaser)

Grafiekgenerator

Eenvoudig samengevatte feiten en cijfers die u kunt samenstellen en downloaden.

Maak uw eigen grafieken

Impact – Welk verschil heeft Triodos gemaakt in 2010? (teaser)