Vooruitzichten

Alle vestigingen van Triodos Bank verwachten in 2011 blijvende ontwikkeling en groei.

In Nederland zal het aantal klanten naar verwachting tot boven de 200.000 stijgen, kredieten met meer dan EUR 100 miljoen en spaargelden met EUR 200 miljoen. Ondanks ongunstige wijzigingen in het overheidsbeleid zal Triodos Bank culturele en milieuprojecten blijven financieren.

De Belgische vestiging zal onderzoeken of het mogelijk is een rekening-courant voor particulieren te lanceren en streeft naar een aanzienlijke toename van duurzame kredieten.

De vestiging in het Verenigd Koninkrijk zal zich heroriënteren en haar aanbod van spaarproducten verbreden. Zij richt zich erop een groei te realiseren van GBP 48 miljoen, ofwel 13%. De kredieten zullen naar verwachting groeien met 22%, of netto GBP 73 miljoen, terwijl de vestiging haar kosten zorgvuldig blijft beheersen.

De Spaanse vestiging zal zich bezighouden met de voltooiing van haar product- en dienstenaanbod als ‘first bank’ en nieuwe zakelijke kantoren openen. Zij streeft naar een evenwicht tussen de aan haar toevertrouwde middelen en haar kredieten, en naar behoud van haar winstgevendheid. Triodos Bank verwacht de kredietportefeuille met EUR 115 miljoen te vergroten en de toevertrouwde middelen met EUR 172 miljoen te verhogen.

De Duitse vestiging zal in 2011 beleggingsfondsen introduceren en zal de uitbreiding van haar klantenbestand en de groei van de kredietportefeuille versnellen.

Grafiekgenerator – Maak uw eigen grafieken (teaser)

Grafiekgenerator

Eenvoudig samengevatte feiten en cijfers die u kunt samenstellen en downloaden.

Maak uw eigen grafieken

Impact – Welk verschil heeft Triodos gemaakt in 2010? (teaser)