Biografieën de bestuursleden

Directie Triodos Bank

P. Aeby (1956)

Pierre Aeby – CFO Triodos Bank Groep (foto)

Pierre Aeby (CFO) is sinds 2000 statutair directeur van Triodos Bank NV en lid van de Directie van Triodos Bank. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting Triodos Holding, statutair directeur van Triodos Ventures BV, bestuurslid van Stichting Hivos Triodos Fonds, bestuurslid van Stichting Triodos Doen, lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Fair Share Fund, lid van de Raad van Commissarissen van Stichting Triodos Fair Trade Fund, directeur van Triodos Fonds Vzw, bestuurslid van Triodos SICAV I en bestuursvoorzitter van Triodos SICAV II. Pierre Aeby heeft de Belgische nationaliteit en bezit 21 certificaten Triodos Bank.

P. Blom (1956)

Peter Blom – CEO Triodos Bank Groep (foto)

Peter Blom (CEO) is sinds 1989 statutair directeur van Triodos Bank NV en is voorzitter van de Directie van Triodos Bank. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting Triodos Holding, statutair directeur van Triodos Ventures BV, lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Groenfonds NV, lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Vastgoedfonds NV, lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Cultuurfonds NV, bestuurslid van Stichting Hivos Triodos Fonds, bestuurslid van Stichting Triodos Doen, bestuursvoorzitter van Stichting Triodos Foundation, voorzitter van Stichting Global Alliance for Banking on Values, lid van de Club van Rome, bestuurslid van Stichting Face, bestuurslid van Stichting Natuur College, bestuurslid van het Nationaal Restauratiefonds, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Banken en lid van de Scientific Advisory Council for Integral Sustainable Agriculture and Nutrition. Peter Blom heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 1 certificaat Triodos Bank.

M. Jongeneel (1973)

Michael Jongeneel – COO Triodos Bank Groep (foto)

Michael Jongeneel (COO) is sinds 2007 COO en lid van de Directie van Triodos Bank NV. Michael Jongeneel is bestuurslid van Stichting Triodos Beleggersgiro, lid van de denktank Worldconnectors, voorzitter van Stichting Laluz, bestuurslid van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en lid van het CIO Platform Nederland. Michael Jongeneel heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 1 certificaat Triodos Bank.

Bestuur SAAT

F. De Clerck (1945)

Frans de Clerck (foto)

Frans De Clerck is voormalig lid van de Directie van Triodos Bank. Hij is bestuurslid van Stichting Triodos Holding. Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van Cenergie cvba (voorzitter), De Foyer vzw, Boss Paints NV en Hélène De Beir Foundation in België. Frans De Clerck is voor het eerst benoemd in 2010 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Frans De Clerck heeft de Belgische nationaliteit en bezit 6 certificaten Triodos Bank.

L.A. Espiga (1950)

Luis Espiga (foto)

Luis Espiga is directeur Triform & Associates en consultant bij Organisatie Ontwikkeling en Human Resources in Spanje. Daarnaast is hij bestuurslid van Rudolf Steiner Foundation Spain. Luis Espiga is voor het eerst benoemd in 2007 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Luis Espiga heeft de Spaanse nationaliteit en bezit 44 certificaten Triodos Bank.

J.T.M. Nijenhof (1945)

Jan Nijenhof (foto)

Jan Nijenhof was tot 1 april 2010 coördinerend vice-president bij de rechtbank Haarlem. Hij is lid van het College van beroep voor het hoger onderwijs, docent aan de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten en bestuurslid van de Stichting Triodos Holding. Jan Nijenhof is voor het eerst benoemd in 2005 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2014. Jan Nijenhof heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

L.M. Rutgers van Rozenburg (1947), Voorzitter

Max Rutgers van Rozenburg – Voorzitter van de Bestuur SAAT (foto)

Max Rutgers van Rozenburg is directeur van Human Engineering BV, bureau voor interim management. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Biodynamic Farmland Foundation, bestuursvoorzitter van de Kingfisher Foundation for Phenomenology and Goethean Science, bestuurslid Antroposofische Vereniging Nederland, bestuursvoorzitter Behandelcentrum voor Integratieve Geneeskunde en bestuurslid Stichting Triodos Holding. Max Rutgers van Rozenburg is voor het eerst benoemd in 1998 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Max Rutgers van Rozenburg heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 346 certificaten Triodos Bank.

M.E. van Boeschoten (1946)

Marjatta van Boeschoten (foto)

Marjatta van Boeschoten werkte zeven jaar als jurist bij de Engelse Supreme Court en werd vervolgens management development consultant. Ze is directeur Phoenix Consultancy en werkt met grote organisaties in de publieke en private sectoren in het Verenigd Koninkrijk. Ze is bestuurslid Stichting Klaverblad. Marjatta van Boeschoten is voor het eerst benoemd in 2009 en haar huidige benoemingstermijn eindigt in 2012. Eerder was ze van 2001 t/m 2009 lid van de Raad van Commissarissen Triodos Bank. Marjatta Boeschoten heeft de Britse nationaliteit en bezit 1 certificaat Triodos Bank.

J.G.J.M. de Zwaan (1963)

Josephine de Zwaan (foto)

Josephine de Zwaan is meer dan dertien jaar advocaat geweest, gespecialiseerd op het gebied van grote vastgoedprojecten. De laatste vijf jaar van die periode was zij lid van het samenwerkingsverband (CMS) Derks Star Busmann, waar zij leiding gaf aan een team van vastgoedadvocaten. Hoewel zij niet langer als advocaat werkzaam is, is zij nog steeds betrokken bij dit kantoor als adviseur van het bestuur. Sinds 2000 is Josephine de Zwaan werkzaam in bestuurs- en toezichthoudende functies, in het bijzonder op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en cultuur. In 2009 is Josephine de Zwaan benoemd tot Arbiter bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en lid van de Governancecommissie van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg. Josephine de Zwaan is voor het eerst benoemd in 2010 en haar huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Josephine de Zwaan heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 0 certificaten Triodos Bank.

Raad van Commissarissen Triodos Bank

D.J. Carrington (1946)

David Carrington (foto)

David Carrington is sinds 2001 zelfstandig adviseur en is gespecialiseerd op het gebied van filantropie, maatschappelijk verantwoord financieren en van het besturen van charitatieve instellingen en sociale ondernemingen. Hij kan putten uit 25 jaar ervaring in senior-managementfuncties bij charitatieve instellingen – waarvan de afgelopen 13 jaar als Chief Executive – en als bestuurslid bij een diversiteit aan organisaties in het Verenigd Koninkrijk, waaronder een universiteit, Big Society Capital, ‘engage’ (de National Association for Gallery Education) en de National Foundation for Youth Music. Daarnaast is hij lid van de Social Investment Task Force en voorzitter van de redactiegroep van Philanthropy UK. Hij is oprichter/Directeur van de Alliance Publishing Trust en lid van de Raad van Advies van het Centre for Effective Philanthropy in de Verenigde Staten. David Carrington is voor het eerst benoemd in 2009 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. David Carrington heeft de Britse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

M.M. Frank (1947)

Marius Frank (foto)

Marius Frank is zelfstandig Bestuursadviseur en Executive Coach. Hij is sinds maart 2009 voorzitter van de Raad van Commissarissen Seyster Veste te Zeist. Daarnaast is hij lid van Stichting Administratiekantoor Hofpoort Holding, Utrecht (houdstermaatschappij van o.a. Van der Wal Transport, sinds december 2009), en lid van de Raad van Commissarissen Triodos Cultuurbank B.V. Marius Frank is voor het eerst benoemd in 2005 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Hij is voorzitter van de Nomination and Compensation Committee Triodos Bank. Marius Frank heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

M.J.M. van den Hoogenband (1944)

Mathieu van den Hoogenband (foto)

Mathieu van den Hoogenband is voormalig Directievoorzitter van Weleda Groep AG te Arlesheim, Zwitserland. Hij is lid van het Aandeelhouderscollege Rhea Holding B.V. (Eosta B.V.), voorzitter van de Raad van Commissarissen van Triodos Cultuurbank B.V., voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stichting Widar centrum voor eerstelijns gezondheidszorg, lid van de Adviesraad Antroposofische Medische Faculteit van de particuliere universiteit Witten/Herdecke. Hij doceert Leiderschap en Ethiek aan de SRH Hochschule in Berlijn en de Alanus Hochschule in Bonn-Alfter. Mathieu van den Hoogenband is voor het eerst benoemd in 2007 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2015. Mathieu van den Hoogenband heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 883 certificaten Triodos Bank.

M. Eguiguren Huerta PhD (1959)

Marcos Eguiguren Huerta (foto)

Marcos Eguiguren is partner en bestuurslid van Grupo Inmark, een Spaanse professionele dienstverlener met dochterondernemingen in Portugal en diverse landen in Latijns-Amerika en met een schat aan ervaring op het gebied van advisering van financiële entiteiten. Daarnaast vervult hij leidinggevende functies bij Barclays Bank en BBVA. Hij is tevens Universitair Hoofddocent in bedrijfskunde aan de Politechnische Universiteit van Catalonië. Marcos Eguiguren is voor het eerst benoemd in 2008 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2012. Hij is lid van de Audit and Risk Committee van Triodos Bank. Marcos Eguiguren heeft de Spaanse nationaliteit en bezit 194 certificaten Triodos Bank.

J. Lamers (1948)

Jan Lamers (foto)

Jan Lamers is voormalig bestuursvoorzitter van Uitgeversbedrijf Tijd en vicepresident van de Europese Vereniging van Dagbladuitgevers. Daarnaast is hij bestuursvoorzitter van Lamers-Media C&P, voorzitter van CultuurNet Vlaanderen, bestuursvoorzitter van Wereldmediahuis Vzw en directeur van I-Propellor NV. Jan Lamers is voor het eerst benoemd in 2002 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2014. Jan Lamers heeft de Belgische nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

M.A. Scheltema (1954), Vice-voorzitter

Margot Scheltema – Vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen (foto)

Margot Scheltema was tot eind 2008 financieel directeur van Shell Nederland BV. Margot Scheltema is lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Cultuurbank B.V. Zij is vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Audit and Risk Committee van Triodos Bank. Zij is lid van de Raad van Commissarissen van ASR NV, Schiphol NV en van TNT Express. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum, lid van de Raad van Toezicht van ECN en lid van de Commissie Externe Verslaggeving AFM. Margot Scheltema is in 2010 benoemd voor een tweede termijn. Margot Scheltema heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

H. Voortman (1944), Voorzitter

Hans Voortman – Voorzitter van de Raad van Commissarissen (foto)

Hans Voortman is voormalig algemeen directeur van Wereld Natuur Fonds Nederland en voormalig vennootschappelijk directeur van MeesPierson. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Ark Natuurontwikkeling, bestuurslid van Pan Parks en bestuurslid van het Blijdorp Thandiza Fonds. Hij is voorzitter van de Raad van Commissarissen en lid van de Nomination and Compensation Committee van Triodos Bank. Hans Voortman is voor het eerst benoemd in 2001 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Hans Voortman heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

C.J. van der Weerdt-Norder (1964)

C.J. van der Weerdt-Norder (foto)

Carla van der Weerdt is eigenaar/Directeur van Accent Organisatie Advies and Accent Finance & Accountancy. Zij heeft vijftien jaar bij ABN AMRO Bank NV gewerkt, onder andere als CFO/COO van Global Transaction Banking, als wereldwijd hoofd Operationeel Risicomanagement en als wereldwijd hoofd Risicomanagement & Compliance in Vermogensbeheer. Zij is lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Auditcommissie van Saxion Hogeschool. Carla van der Weerdt is voor het eerst benoemd in 2010 en haar huidige benoemingstermijn eindigt in 2014. Carla van der Weerdt heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

Grafiekgenerator – Maak uw eigen grafieken

Grafiekgenerator

Eenvoudig samengevatte feiten en cijfers die u kunt samenstellen en downloaden.

Maak uw eigen grafieken

GRI-index

Ontdek meer over onze activiteiten op economisch, sociaal en ecologisch gebied.

GRI overzicht