Internationaal bereik

Begin 2009 was Triodos Bank medeoprichter van de Global Alliance for Banking on Values, dat vooraanstaande duurzame banken over heel de wereld samenbrengt om een duurzamer economie te helpen bewerkstelligen.

Per ultimo 2011 waren 14 banken aangesloten bij het groeiende netwerk. Het stelt senior professionals van baanbrekende duurzame banken over heel de wereld in staat expertise en inspiratie te delen en effectieve projecten te ontwikkelen om de duurzame bankbeweging op te bouwen.

In 2011 organiseerde het netwerk een bijeenkomst van HR-directeuren van aangesloten banken, die heeft geleid tot de ontwikkeling van een fellowshipprogramma voor detachering van getalenteerde personen bij andere aangesloten instellingen.

In het najaar van 2011 heeft Triodos Investment Management een tweedaagse workshop voor haar investeringspartners georganiseerd. Tijdens deze jaarlijkse workshop komen de ontwikkelingen en uitdagingen van de microfinancieringssector aan de orde. Dit jaar hebben directie- en bestuursleden van microfinancieringspartners in Laos, Tanzania, Oeganda, Ecuador, Kyrgyzstan, Sri Lanka, Peru, Colombia, Paraguay en Mongolië debatten gevoerd over ‘De rol van microfinancieringsinstellingen in de toekomst’ en ‘Outreach op het platteland en duurzame landbouw’.

Begin 2011 heeft een groep investeerders, waaronder Triodos Investment Management en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden in haar hoedanigheid als Speciaal VN-adviseur voor Inclusieve Financiering de gezamenlijk ontwikkelde ‘Principles for Investors in Inclusive Finance’ gelanceerd. De Principles zijn onderdeel geworden van de Principes voor Verantwoord Beleggen van de Verenigde Naties en zijn bedoeld om de belangen van de eindklant van microfinancieringsdiensten bij microfinanciering centraal te stellen.

Triodos Bank is medeoprichter en lid van Social Venture Network Europe, lid van European Social Investment Forum (EUROSIF) en de International Association of Investors in the Social Economy (INAISE). Daarnaast is de bank lid van het Global Reporting Initiative (GRI), het Clinton Global Initiative, het Carbon Disclosure Project (CDP) en het United Nations Environmental Programme Finance Initiative (UNEP FI).

Het grotere plaatje

Hoewel Triodos Bank niet direct door de financiële crisis is geraakt en zelfs een positieve en duurzame groei heeft vertoond, ondervindt zij toch, net als veel van haar klanten in de reële economie, indirect de gevolgen van de aanhoudende economische recessie.

Triodos Bank stimuleert het publieke debat over kwesties die verband houden met haar werkzaamheden en neemt daar regelmatig via de media aan deel.

Grafiekgenerator – Maak uw eigen grafieken

Grafiekgenerator

Eenvoudig samengevatte feiten en cijfers die u kunt samenstellen en downloaden.

Maak uw eigen grafieken