Transparantie

Sinds haar oprichting is transparantie een van de belangrijkste doelstellingen van Triodos Bank. Triodos Bank vindt het van cruciaal belang dat spaarders en beleggers weten wat er met hun geld gebeurt.

Het hele jaar worden er bijeenkomsten met haar klanten en certificaathouders gehouden als onderdeel van dit streven naar transparantie. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte voor een open discussie over de strategie en het beleid van Triodos Bank.

In 2011 hebben we wederom op verschillende locaties klantendagen georganiseerd, waarbij klanten rechtstreeks in contact konden treden met medewerkers uit de hele organisatie. In België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland heeft Triodos Bank op certificaathouders gerichte evenementen georganiseerd.

Medewerkers van Triodos Bank wonen regelmatig verschillende evenementen bij om stakeholders van Triodos Bank te ontmoeten en met hen te praten. Onze vestiging in Spanje alleen trok in 2011 meer dan 12.000 mensen naar 150 openbare congressen, terwijl we in Duitsland meer dan 30 evenementen hebben medegeorganiseerd of bijgewoond. In het Verenigd Koninkrijk werden persoonlijke klanten uitgenodigd om gedurende een aantal evenementen een bezoek te brengen aan de organisaties die Triodos Bank financiert, zodat ze zelf konden zien wat de impact van hun spaargeld was.

Regelmatig treedt Triodos Investment Management op als organisator van en deelnemer aan congressen om ideeën over “impact investing” uit te wisselen. In 2011 was Triodos Investment Management hoofdsponsor van en deelnemer aan het eerste Europese Sociale Kapitaalmarkt congres te Amsterdam, waar veel duurzame ondernemers, investeerders en particulieren aanwezig waren.

Verder maakt Triodos Bank steeds meer gebruik van sociale media om contacten te onderhouden met duizenden mensen en groepen, en met steeds meer succes. Per ultimo had de Spaanse vestiging meer dan 40.000 volgers op Facebook en waren er 1.100 mensen geabonneerd op haar YouTube-kanaal. In juni 2011 lanceerde Triodos Bank haar eerste actieve Twitterprofiel in het Verenigd Koninkrijk; per ultimo had de bank meer dan 1.000 volgers.

Triodos Bank Duitsland nam het initiatief tot een dialooggroep van klanten, die bestond uit particuliere en zakelijke bankklanten en uit medewerkers van de vestiging met diverse functies. In twee door Triodos Bank geleide bijeenkomsten van twee dagen werden waardevolle inzichten van belangrijke stakeholders verkregen.

Grafiekgenerator – Maak uw eigen grafieken

Grafiekgenerator

Eenvoudig samengevatte feiten en cijfers die u kunt samenstellen en downloaden.

Maak uw eigen grafieken