Corporate finance en private equity

Triodos Ventures (Europa)

Triodos Ventures, een dochteronderneming van de onafhankelijke Stichting Triodos Holding, heeft de afgelopen decennia een reeks participaties in zusterbanken in Europa verworven. Zij investeert tevens in duurzame initiatieven die op specifieke duurzame gebieden een doorbraak bewerkstelligen.

Het fonds belegt in een klein aantal gerenommeerde duurzame ondernemingen. In 2011 werd Triodos Ventures hoofdinvesteerder in SBI Ltd. Triodos Ventures heeft per ultimo 2011 meer dan 30 projecten in portefeuille.

Corporate Finance

Het Corporate Finance team in het Verenigd Koninkrijk verstrekt adviesdiensten en diensten op het gebied van het aantrekken van kapitaal aan klanten in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

In 2011 vertoonden de activiteiten een sterke groei en sloot het team zeven transacties af. Hiermee genereerde het meer dan GBP 25 miljoen ten behoeve van klanten die zich bezig houden met fair trade, duurzame energie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, biologisch levensmiddelen en opkomende markten.

Het Corporate Finance team gaat 2012 in met een sterke pijplijn aan nieuwe mandaten voor zowel nieuwe als bestaande klanten en we verwachten een aanhoudende groei van dit bedrijfsonderdeel.