Vooruitzichten

Aangezien de impact van de schuldencrisis ook in 2012 gevoeld zal worden en het geteisterde mondiale financiële systeem voor verdere onzekerheid op de financiële markten zal zorgen, zullen steeds meer beleggers, institutionele beleggers en particulieren, hun beleggingsstrategie opnieuw onder de loep nemen. De belangstelling voor op ESG-aspecten gescreende beleggingen en voor ‘impact investing’ neemt toe. Sinds haar oprichting staan beide vormen van beleggen centraal bij de beleggingsfocus van Triodos Investment Management. We hebben er daarom het volste vertrouwen in dat de door Triodos Bank beheerde fondsen en de 30 jaar ervaring van Triodos Investment Management in het samenbrengen van waarden, visie en beleggingsrendementen in 2012 een veilige haven voor deze beleggers kunnen bieden.

Triodos Investment Management zal nieuwe producten blijven ontwikkelen en op de markt blijven brengen die zullen inspelen op de spannende kansen die worden geboden door ‘impact investing’ en door het beleggen op de beurs, aan de hand van strikte ESG-criteria. In 2012 zullen we drie nieuwe beleggingsfondsen introduceren op het gebied van Voedsel en Landbouw, Duurzame Energie in ontwikkelingslanden en Kunst en Cultuur.

Als gevolg hiervan verwachten we in 2012 weer te gaan groeien, met een groei van 10 à 15% van ons beheerd vermogen.

Zeist,

Triodos Investment Management bv

Marilou van Golstein Brouwers, directeur
Bas Rüter, directeur*

* De heer Bas Rüter heeft Triodos Bank per 1 januari 2012 verlaten. Hij is per die datum opgevolgd door de heer Michael Jongeneel.