Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Biografieën de bestuursleden

Directie Triodos Bank

P. Aeby (1956), CFO

Pierre Aeby – CFO Triodos Bank Groep (foto)

Pierre Aeby (CFO) is sinds 2000 statutair directeur van Triodos Bank NV en lid van de Directie van Triodos Bank. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting Triodos Holding, statutair directeur van Triodos Ventures BV, bestuurslid van Stichting Hivos Triodos Fonds, bestuurslid van Stichting Triodos Doen, lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Fair Share Fund, directeur van Triodos Fonds Vzw, bestuursvoorzitter van Triodos SICAV I en van Triodos SICAV II. Pierre Aeby heeft de Belgische nationaliteit en bezit 21 certificaten Triodos Bank.

P. Blom (1956), CEO

Peter Blom – CEO Triodos Bank Groep (foto)

Peter Blom (CEO) is sinds 1989 statutair directeur van Triodos Bank NV en is voorzitter van de Directie van Triodos Bank. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting Triodos Holding, statutair directeur van Triodos Ventures BV, lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Groenfonds NV, lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Vastgoedfonds NV, lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Cultuurfonds NV, bestuurslid van Stichting Hivos Triodos Fonds, bestuurslid van Stichting Triodos Doen, bestuursvoorzitter van Stichting Triodos Foundation, voorzitter van Stichting Global Alliance for Banking on Values, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Banken, bestuurslid van de stichting Sustainable Finance Lab, bestuurslid van het Nationaal Restauratiefonds, bestuurslid van Stichting Natuur College, lid van de Scientific Advisory Council for Integrated Sustainable Agriculture and Food en lid van de Club van Rome. Peter Blom heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 1 certificaat Triodos Bank.

Bestuur SAAT

F. de Clerck (1945)

Frans de Clerck (foto)

Frans de Clerck is voor het eerst benoemd in 2010 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Hij is medeoprichter van Triodos Bank België (1993) en voormalig lid van de Directie van Triodos Bank NV. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting Triodos Holding, Boss Paints NV, Hélène De Beir Foundation en voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Foyer vzw in België. Frans de Clerck heeft de Belgische nationaliteit en bezit 6 certificaten Triodos Bank

L.A. Espiga (1950)

Luis Espiga (foto)

Luis Espiga is voor het eerst benoemd in 2007 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Luis Espiga is president van het Triform Institute en consultant bij Organisatie Ontwikkeling en Human Resources in Spanje. Luis Espiga heeft de Spaanse nationaliteit en bezit 44 certificaten Triodos Bank.

 

J.T.M. Nijenhof (1945)

Jan Nijenhof (foto)

Jan Nijenhof is voor het eerst benoemd in 2005 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2014. Hij is bestuurslid van Stichting Triodos Holding. Tot 1 april 2010 was hij coördinerend vicepresident van de Rechtbank Haarlem. Sindsdien is hij plaatsvervangend rechter bij die rechtbank en bij de Rechtbank Oost-Brabant. Daarnaast is hij lid van het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs. Jan Nijenhof heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

L.M. Rutgers van Rozenburg (1947), Voorzitter

Max Rutgers van Rozenburg – Voorzitter van de Bestuur SAAT (foto)

Max Rutgers van Rozenburg is voor het eerst benoemd in 1998 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Hij is directeur van Human Engineering BV, bureau voor interim management. Max Rutgers van Rozenburg wordt regelmatig door de Ondernemingskamer benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen of tot Statutair Directeur van een vennootschap. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Stichting Grondbeheer Biodynamische Landbouw en bestuursvoorzitter van de Stichting Kingfisher Foundation for Phenomenology and Goethean Science. Max Rutgers van Rozenburg heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 346 certificaten Triodos Bank.

M.E. van Boeschoten (1946)

Marjatta van Boeschoten (foto)

Marjatta van Boeschoten is voor het eerst benoemd in 2009 en haar huidige benoemingstermijn eindigt in 2015. Eerder was ze van 2001 t/m 2009 lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Bank. Marjatta van Boeschoten werkte zeven jaar als jurist bij de Britse Supreme Court en werd vervolgens management development consultant. Zij is directeur van Phoenix Consultancy en werkt met grote organisaties in de publieke en private sectoren in het Verenigd Koninkrijk. Zij is bestuurslid van de Stichting Klaverblad. Marjatta van Boeschoten heeft de Britse nationaliteit en bezit 1 certificaat Triodos Bank.

J.G.J.M. de Zwaan (1963)

Josephine de Zwaan (foto)

Josephine de Zwaan is voor het eerst benoemd in 2010 en haar huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Zij is meer dan dertien jaar advocaat geweest, gespecialiseerd in grote vastgoedprojecten. De laatste vijf jaar van die periode was zij lid van het samenwerkingsverband (CMS) Derks Star Busmann, waar zij leiding gaf aan een team van vastgoedadvocaten. Hoewel zij niet langer als advocaat werkzaam is, is zij nog steeds betrokken bij dit kantoor als adviseur van het bestuur. Sinds 2000 is Josephine de Zwaan werkzaam in bestuurs- en toezichthoudende functies, in het bijzonder op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en cultuur. In 2009 is zij benoemd tot arbiter bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en lid van de Governancecommissie van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg. Josephine de Zwaan heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

Raad van Commissarissen Triodos Bank

D.J. Carrington (1946)

David Carrington (foto)

David Carrington is voor het eerst benoemd in 2009 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Hij is sinds 2001 zelfstandig adviseur en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van filantropie en maatschappelijk verantwoord financieren en in het besturen van charitatieve instellingen en sociale ondernemingen. David Carrington kan putten uit 25 jaar ervaring in senior-managementfuncties bij charitatieve instellingen – waarvan de afgelopen 13 jaar als Chief Executive – en als bestuurslid bij een scala aan organisaties in het Verenigd Koninkrijk. Hij is toezichthoudend bestuurder van Big Society Capital, directeur van Creative Sector Services Community Interest Company (CIC) en voorzitter van de Programme Board of Inspiring Impact. Daarnaast is hij voorzitter en oprichter/directeur van de Alliance Publishing Trust en Bridges Charitable Trust en lid van de Raad van Advies van het Amerikaanse Centre for Effective Philanthropy. David Carrington heeft de Britse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

M.M. Frank (1947)

Marius Frank (foto)

Marius Frank is voor het eerst benoemd in 2005 en zijn huidige termijn eindigt in 2013. Hij is tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen van Triodos Cultuurbank BV en voorzitter van de Nomination and Compensation Committee van Triodos Bank. Marius Frank is zelfstandig Bestuursadviseur en Executive Coach. Sinds maart 2009 is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Seyster Veste te Zeist. Daarnaast is hij lid van Stichting Administratiekantoor Hofpoort Holding, Utrecht (houdstermaatschappij van o.a. Van der Wal Transport, sinds december 2009). Marius Frank heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

M.J.M van den Hoogenband (1944)

Mathieu van den Hoogenband (foto)

Mathieu van den Hoogenband is voor het eerst benoemd in 2007 en zijn huidige termijn eindigt in 2015. Hij is voormalig directievoorzitter van Weleda Groep AG te Arlesheim, Zwitserland. Mathieu van den Hoogenband is lid van het Aandeelhouderscollege Rhea Holding B.V. (Eosta B.V.), voorzitter van de Raad van Commissarissen van Triodos Cultuurbank BV, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stichting Widar centrum voor eerstelijns gezondheidszorg, lid van de Adviesraad Antroposofische Medische Faculteit van de particuliere universiteit Witten/Herdecke. Daarnaast doceert hij Leiderschap en Ethiek aan de SRH Hochschule in Berlijn en de Alanus Hochschule in Bonn-Alfter. Mathieu van den Hoogenband heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 906 certificaten Triodos Bank.

M. Eguiguren Huerta (1959)

Marcos Eguiguren Huerta (foto)

Marcos Eguiguren is voor het eerst benoemd in 2008 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2016. Hij is lid van de Audit and Risk Committee van Triodos Bank. Daarnaast is Marcos Eguiguren is partner van Grupo Inmark, een Spaanse professionele dienstverlener met dochterondernemingen in Portugal en diverse landen in Latijns-Amerika en uitgebreide ervaring op het gebied van advisering van financiële entiteiten. Ook vervult hij leidinggevende functies bij Barclays Bank en BBVA en is hij Universitair Hoofddocent in bedrijfskunde aan de Politechnische Universiteit van Catalonië. Marcos Eguiguren heeft de Spaanse nationaliteit en bezit 194 certificaten Triodos Bank.

J. Lamers (1948)

Jan Lamers (foto)

Jan Lamers is voor het eerst benoemd in 2002 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2014. Hij is voormalig bestuursvoorzitter van Uitgeversbedrijf Tijd en vicepresident van de Europese Vereniging van Dagbladuitgevers. Daarnaast is hij bestuursvoorzitter van Lamers-Media C&P, voorzitter CultuurNet Vlaanderen, bestuursvoorzitter Wereldmediahuis Vzw en lid van de Raad van Commissarissen van I-Propellor NV. Jan Lamers heeft de Belgische nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

M.A. Scheltema (1954), Vice-voorzitter

Margot Scheltema – Vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen (foto)

Margot Scheltema is voor het eerst benoemd in 2006 en haar huidige benoemingstermijn eindigt in 2014. Zij is voorzitter van de Audit and Risk Committee van Triodos Bank. Margot Scheltema was tot eind 2008 financieel directeur van Shell Nederland BV. Zij is lid van de Auditcommissie van Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds en lid van de Raad van Commissarissen van ASR NV, Schiphol NV, TNT Express NV en van Lonza Group Ltd. Margot Scheltema is vervangend raadslid in de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum en lid van de Raad van Toezicht van ECN. Margot Scheltema heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

H. Voortman (1944), Voorzitter

Hans Voortman – Voorzitter van de Raad van Commissarissen (foto)

Hans Voortman is voor het eerst benoemd in 2001 en zijn huidige benoemingstermijn eindigt in 2013. Hij is lid van de Nomination and Compensation Committee van Triodos Bank. Hans Voortman is voormalig algemeen directeur van Wereld Natuur Fonds Nederland en voormalig vennootschappelijk directeur van MeesPierson. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Ark Natuurontwikkeling, bestuurslid van Pan Parks en bestuurslid van het Blijdorp Thandiza Fonds. Hans Voortman heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.

C.J. van der Weerdt-Norder (1964)

C.J. van der Weerdt-Norder (foto)

Carla van der Weerdt is voor het eerst benoemd in 2010 en haar huidige benoemingstermijn eindigt in 2014. Zij is eigenaar/Directeur van Accent Organisatie Advies and Accent Finance & Accountancy. Ze heeft vijftien jaar bij ABN AMRO Bank NV gewerkt, onder andere als CFO/COO van Global Transaction Banking, als wereldwijd hoofd Operationeel Risicomanagement en als wereldwijd hoofd Risicomanagement & Compliance in Vermogensbeheer. Zij is lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Auditcommissie van Saxion Hogeschool. Carla van der Weerdt heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen certificaten Triodos Bank.