Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Resultaten 2012

Triodos Bank heeft zich voor haar milieuprestaties een aantal doelen gesteld en meet de voortgang daarvan jaarlijks:

Belangrijkste prioriteiten

Dit jaar is een benchmark uitgevoerd naar de milieucijfers van Triodos Bank om de prestaties van de bank te vergelijken met die van soortgelijke organisaties. Triodos Bank mag dan wel zeer goed presteren op het gebied van energieverbruik en duurzaam woon-werkverkeer, op het gebied van zakelijk verkeer en papiergebruik zijn haar prestaties slechter in vergelijking met die van collega financiële instellingen.

In 2012 lag de focus van Triodos Bank opnieuw op vermindering van het papiergebruik en op het verder terugdringen van haar energieverbruik. Er is ook onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het aantal zakelijke vluchten te verminderen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de contacten tussen medewerkers en klanten in verschillende delen van de wereld.

In 2012 is het papierverbruik bij de Nederlandse vestiging afgenomen doordat klanten alleen nog papieren bankafschriften ontvangen als zij hierom vragen.

Begin 2012 zorgden nieuwe, milieuvriendelijker printers in het Verenigd Koninkrijk en Nederland voor 40% minder energieverbruik bij het printen.

In België heeft het HR-team de ontwikkeling van een online evaluatietool afgerond, waardoor de vestiging het gehele evaluatieproces van medewerkers elektronisch kan beheren.

Ondanks de stijging van het aantal klanten in Spanje met meer dan 70% daalde het gebruik van bedrukt papier en zakelijke reizen per fte.