Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Uitbesteden of inkopen

Externe leveranciers worden beoordeeld op sociale en milieuaspecten, waaronder de eigen duurzaamheidscriteria van Triodos Bank en beproefde milieupraktijken. In 2012 heeft de bank een aanvang gemaakt met het in kaart brengen van de duurzaamheidsstandaarden die gebruikt worden in de landen waar zij actief is. In 2013 zullen verdere stappen genomen worden om het inkoop beleid op het gebied van sociale en milieuaspecten nog meer solide te maken.

Zo heeft de vestiging in Spanje een nieuwe standaard voor kantoormeubilair ingevoerd; de vestiging maakt nu alleen nog gebruik van hout met het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC-keurmerk) en natuurlijke lakken.

Triodos Bank wil maximaal gebruik maken van de diensten van ondernemingen die werken met mensen met een lichamelijke beperking of met leerproblemen.

Waar mogelijk schakelt Triodos Bank leveranciers in de directe omgeving van de vestigingen in. Indien nodig vraagt de bank om maatwerk met betrekking tot duurzaamheid, zoals het gebruik van duurzame grondstoffen, en neemt zij in ruil daarvoor producten van lokale leveranciers af.

Bij de aanschaf van kantoorinventaris en andere producten wordt rekening gehouden met de energie-efficiëntie en de milieueffecten ervan. Door deze producten in te kopen stimuleert Triodos Bank haar leveranciers om de sociale en milieuproblematiek bewuster en duurzamer aan te pakken.