Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Een jaar in hoogtepunten

Het totaal aantal medewerkers is in 2012 met 9% gestegen, van 720 tot 788. (Invloedrijke factor)

In totaal heeft Triodos Bank, verspreid over haar vestigingen en business units, 144 medewerkers aangenomen (2011: 161). Dit is een bruto getal, rekeninghoudend met de vervanging van vertrekkende collega’s en de werving voor korte termijn opdrachten.

Hieronder volgt een selectie uit de hoogtepunten van het jaar:

  • De vestiging in het Verenigd Koninkrijk is verhuisd naar een nieuw duurzaam pand in het centrum van Bristol. De doelstelling van de vestiging is inbedding in de lokale gemeenschap en versterking van haar commerciële aanwezigheid. In 2012 is het kantoor uitgeroepen tot ‘beste werkomgeving’.
  • Strengere regelgeving heeft ertoe geleid dat er nieuwe functies zijn gecreëerd om aan deze eisen op het hoofdkantoor te voldoen. Er is een nieuwe COO aangesteld; zij zal haar werkzaamheden begin 2013 aanvangen.
  • Triodos Bank was gastheer van de Summer School van het Institute for Social Banking over het thema ‘De impact van duurzaam bankieren’. 60 deelnemers van over de hele wereld, afkomstig van zowel duurzame als reguliere banken, universiteiten en andere organisaties, namen hieraan deel.
  • De Duitse vestiging heeft de band tussen haar (nieuwe) medewerkers en Triodos Bank in haar derde volledig operationele jaar verdiept via internationale evenementen, trainingsprogramma’s en een internationaal inwerkprogramma.
  • De Nederlandse vestiging heeft zich gefocust op de rol van leiderschap en management in de cultuur van de organisatie.
  • De leiding van Triodos Investment Management is versterkt: Michael Jongeneel, voorheen COO van Triodos Bank, is tot directeur benoemd van Triodos Investment Management. Ook zijn er twee nieuwe directeuren benoemd die verantwoordelijk zijn voor Emerging Markets en voor Climate and Energy.
  • In Spanje werd aan medewerkers in de centrale dienstverlening in Madrid een nieuw biologisch menu aangeboden Er werd ook een zelfbedieningsportaal voor medewerkers doorgevoerd als onderdeel van het HR-systeem.
  • In november zijn twee medewerkers begonnen met de exploitatie van een bijkantoor in Frankrijk.
  • De functiefamilie-methode is ingevoerd in België en Duitsland. Voor 2013 staan Spanje en het Verenigd Koninkrijk op de agenda.