Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Vooruitzichten

In tegenstelling tot een groot deel van de bancaire sector verwacht Triodos Bank de groei van haar medewerkersbestand in 2013 op ongeveer hetzelfde niveau te continueren.

Triodos Bank streeft ernaar het verloop onder de 10% en het ziekteverzuim onder de 3% te houden. Het arbobeleid in Nederland zal in de loop van 2013 nader onder de loep worden genomen.

Triodos Bank zal aandacht blijven besteden aan het behouden en ontwikkelen van haar medewerkers.

In 2013 zal de Triodos Academy het Values Seminar en het Management Development Programma voortzetten. Het visionair leiderschapsprogramma zal worden herontworpen en verbeterd. Er zal aandacht worden besteed aan de ontwikkeling en opleiding van commerciële medewerkers, met name op het gebied van zakelijk bankieren.

Diverse initiatieven zullen medewerkers de gelegenheid bieden om zich op een dieper niveau aan Triodos Bank en haar stakeholders te binden, zoals MasterPeace, speciale klantenbezoeken voor medewerkers en deelname van medewerkers aan bijvoorbeeld het ‘Money and Consciousness’-congres dat in Spanje wordt gehouden.

Gezien het internationale karakter en de aanhoudende groei van Triodos Bank zullen nieuwe technologieën worden gebruikt ter verbetering van de communicatie en samenwerking tussen medewerkers onderling.

Triodos Bank zal haar zorgvuldige selectievan kandidaten voortzetten en nieuwe manieren onderzoeken om toekomstig talent te zoeken en selecteren.