Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Waarden leven in de organisatie

De verbondenheid van haar medewerkers met de missie van de bank en de wijze waarop zij de waarden van Triodos Bank uitdragen in hun dagelijkse werk is van cruciaal belang. Dit komt onder andere tot uiting in de wekelijkse maandagochtendbijeenkomsten en bij het inwerken van nieuwe medewerkers.

Er werden discussiesessies en bijeenkomsten met klanten (zowel op de locatie van Triodos Bank als bij de klant) georganiseerd om de essentie en de problematiek van de sectoren waarin Triodos Bank actief is beter te begrijpen en te ervaren.

In Nederland hebben medewerkers gezamenlijk evenementen georganiseerd voor klanten en stakeholders van Triodos Bank, variërend van discussies met wetenschappers van de denktank ‘Sustainable Finance Lab’ tot de ‘Boer-Bankier-Burger-Dag’, waarin de perspectieven van een boer, een bankier en een burger werden bestudeerd. In 2012 organiseerden de meeste business units een evenement voor al hun medewerkers en werkten bijvoorbeeld aan samenwerking, het geven en ontvangen van feedback en aan dialogen over hun persoonlijke binding met de waarden en activiteit van Triodos Bank.

Ter ondersteuning van de organisatorische groei van Triodos Bank en ter stimulering van de betrokkenheid van medewerkers organiseert Triodos Bank twee bijeenkomsten per jaar: een jaarlijkse bijeenkomst met het Extended International Management Council en een jaarlijkse Co-worker Conference. De eerste was gericht op de diepere binding met de ontstaansgrond en ambitie van de organisatie door middel van intensieve en persoonlijke dialogen. Later in het jaar werden soortgelijke sessies, geïnspireerd door deze ervaring, binnen business units en op het hoofdkantoor georganiseerd.

De jaarlijkse Co-worker Conference werd in Nederland gehouden en bijgewoond door 117 medewerkers. Zij waren uitgenodigd om met hun visie en energie een bijdrage te leveren rond het thema ‘Verbinding in een veranderende wereld’.

Het aantal sollicitaties naar een functie bij Triodos Bank is in 2012 gestegen. Bij de zorgvuldige selectie van de juiste kandidaten wordt rekening gehouden met hun betrokkenheid bij de waarden en de missie van Triodos Bank, hun deskundigheid, en of ze passen bij de manier van ondernemen en ‘aanpakken’ van Triodos Bank.