Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Communicatie

On- en offline communicatie

Triodos Bank geeft in haar schriftelijke en online publicaties heldere informatie over de bedrijfstakken waarin ze actief is. Met het magazine van Triodos Bank, het jaarverslag, het halfjaarbericht en de websites informeert de bank haar stakeholders over de concrete projecten en bedrijven die zij financiert.

Het magazine is een van de belangrijke middelen waarmee Triodos Bank haar streven naar transparantie uitdraagt. De huidige websites bieden de bezoeker informatie over drie thema's: productinformatie, beschrijvingen van de bedrijven en projecten die de bank financiert, en geven algemene informatie over Triodos Bank, zoals haar missie, geschiedenis, kerncijfers en organogram.

De websites worden steeds belangrijker als communicatiemiddel voor Triodos Bank en trekken steeds meer bezoekers. Het gemiddeld aantal bezoekers aan onze website per maand in 2012 bedroeg 875.000 (2011: 640.000).

Verder maakt Triodos Bank steeds intensiever gebruik van sociale media om contacten te onderhouden met duizenden mensen en groepen, en met toenemend succes. Ultimo 2012 hadden de gezamenlijke vestigingen van Triodos Bank meer dan 80.000 abonnees op Facebook. In juni 2011 lanceerde Triodos Bank haar eerste actieve Twitterprofiel in het Verenigd Koninkrijk en trok daarmee meer dan 1.000 volgers. Triodos Bank België maakte voor het eerst een Facebook-pagina aan, terwijl het aantal abonnees op Facebook van Triodos Bank Duitsland in het derde jaar nadat de vestiging een Facebook-pagina had aangemaakt was verdubbeld tot meer dan 6.000.

De vestigingen van Triodos Bank waren veelvuldig in het nieuws. Zo leverde de toegenomen berichtgeving in Spanje, met name op televisie, gratis publiciteit op ter waarde van EUR 6,2 miljoen.

Communicatie met onze klanten betekent ook actieve betrokkenheid. Zo nodigde de in Nederland gevoerde publiekscampagne ‘watwiljeveranderen.nl’ mensen uit om Triodos Bank te vertellen wat ze met hun geld zouden willen veranderen. De campagne werd gepromoot op televisie, radio en internet, en Triodos Bank reageerde persoonlijk op alle suggesties.

Interne communicatie

Interne communicatie bij Triodos Bank vindt met name plaats op de wekelijkse bijeenkomsten die op alle vestigingen voor alle medewerkers worden gehouden. Zij worden gestimuleerd bij te dragen aan het beleidsvormingsproces. In het Verenigd Koninkrijk heeft dit geleid tot de oprichting van een Medewerkersforum dat aan de slag gaat met de resultaten van een gedetailleerde enquête onder medewerkers.

Sommige afdelingen en kantoren maken tevens gebruik van interne nieuwsbrieven om medewerkers van de ontwikkelingen in de sector op de hoogte te houden.