Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Impact

In 2012 heeft Triodos Bank gewerkt aan de verdere ontwikkeling van haar rapportages inzake de niet-financiële impact van haar kredieten en beleggingen. De bank heeft de manier waarop zij deze impact vastlegt, getoetst en de criteria van de hier gepubliceerde metingen verfijnd en verbeterd, zie Thema's en onze impact. Nieuw in het verslag over 2012 is een aanvullende meting van de impact van onderwijs, zie Impact in 't kort.

Statistische meetinstrumenten vertellen slechts een deel van het verhaal en Triodos Bank waakt ervoor om deze te veel aan te halen. De cijfers die zijn vermeld onder Methodologie, geven overigens wel degelijk een belangrijke indicatie van de impact van Triodos Bank in de praktijk.

Een van de fondsen van Triodos Investment Management heeft zijn tweede impactverslag in 2012 gepubliceerd. Het Impactverslag 2011 van Triodos Sustainable Trade Fund documenteert zijn resultaten bij het realiseren van haar missie om de levens van kleine boeren te verbeteren en duurzame landbouw in ontwikkelingslanden te stimuleren.

Triodos Bank was medeoprichter van De Groene Zaak, een Nederlandse lobbyorganisatie van duurzame ondernemingen. Voorafgaand aan de Nederlandse parlementsverkiezingen in 2012 pleitte deze organisatie met succes voor een circulaire economie, wat betekent dat de bank een directe impact had op het beleid van de nieuwe regeringscoalitie. In 2012 riep Triodos Bank in het Verenigd Koninkrijk, in een poging een gelijk speelveld voor iedereen te creëren, een groep duurzame-energiebedrijven bijeen om een brief op te stellen aan de Minister van Financiën, die de subsidies onderzocht die aan alle energiesectoren worden aangeboden.