Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Internationaal bereik

Triodos Bank was medeverantwoordelijk voor het opzetten van initiatieven die zijn bedoeld om de collectieve macht van gelijkgezinde organisaties optimaal te benutten. Zo was Triodos Bank begin 2009 medeoprichter van de Global Alliance for Banking on Values, dat vooraanstaande duurzame banken over heel de wereld samenbrengt om de impact van op waarden gebaseerde of duurzame bankdiensten te helpen vergroten.

Ultimo 2012 waren 21 banken aangesloten bij dit groeiende netwerk (2011: 14). Het stelt senior professionals van baanbrekende duurzame banken over heel de wereld in staat expertise en inspiratie te delen en effectieve projecten te ontwikkelen om de impact van hun activiteiten te verveelvoudigen.

In de loop van 2012 heeft het netwerk een rapport gepubliceerd waarin de prestaties van duurzame banken werden vergeleken met die van de grootste banken ter wereld. Hiermee werd de bedrijfscasus voor waardegedreven banken versterkt.

Triodos Bank is medeoprichter en lid van Social Venture Network Europe, lid van European Social Investment Forum (EUROSIF) en de International Association of Investors in the Social Economy (INAISE). Daarnaast is de bank lid van het Global Reporting Initiative (GRI), het Clinton Global Initiative, het Carbon Disclosure Project (CDP) en het United Nations Environmental Programme Finance Initiative (UNEP FI).

In 2012 zette Triodos Bank de samenwerking voort met het ‘Sustainable Finance Lab’, een Nederlandse denktank van wetenschappers en academici uit verschillende disciplines, die de bank in 2011 samen met de Universiteit Utrecht heeft opgericht. Deze denktank ontwikkelt ideeën die een bijdrage moeten leveren aan een sterke en stabiele financiële sector, die op zijn beurt bijdraagt aan een economie die in dienst staat van de mensheid en het milieu niet uitput. Het werk van de denktank speelt een steeds belangrijkere rol op het internationale toneel.