Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Transparantie

Transparantie is sinds haar oprichting een van de belangrijkste doelstellingen van Triodos Bank. De bank vindt het van cruciaal belang dat spaarders en beleggers weten wat er met hun geld gebeurt.

Het hele jaar worden er bijeenkomsten met klanten en certificaathouders gehouden, als onderdeel van dit streven naar transparantie. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte voor een open discussie over de strategie en het beleid van Triodos Bank. In Spanje heeft een on- en offline enquête onder meer dan 100.000 klanten interessante informatie opgeleverd over hun behoeften en verwachtingen.

In 2012 heeft Triodos Bank wederom op verschillende plaatsen klantendagen georganiseerd, waarbij klanten rechtstreeks in contact konden treden met medewerkers uit de hele organisatie. In België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland heeft de bank op certificaathouders gerichte evenementen georganiseerd.

De Nederlandse vestiging heeft ‘Hart-Hoofddagen’ georganiseerd, waar particuliere klanten op locatie bij financieringsklanten van de bank rechtstreeks van de ondernemers zelf konden horen hoe hun spaartegoeden worden ingezet.

Medewerkers van Triodos Bank wonen regelmatig verschillende evenementen bij om stakeholders van de bank te ontmoeten en met hen te praten. Onze vestiging in Spanje trok in 2012 alleen al meer dan 15.000 mensen naar 150 openbare congressen, terwijl onze vestiging in Duitsland meer dan 30 evenementen heeft medegeorganiseerd of bijgewoond. De Belgische vestiging heeft haar banden met huidige en potentiële zakelijke klanten in haar sector aangehaald door zakelijke congressen en workshops te organiseren en daaraan deel te nemen. In het Verenigd Koninkrijk werden particuliere klanten uitgenodigd om gedurende een aantal evenementen een bezoek te brengen aan de ondernemingen die Triodos Bank financiert, zodat ze zelf konden zien wat de impact van hun spaargeld was.

Regelmatig treedt Triodos Investment Management op als organisator van en deelnemer aan congressen om ideeën over ‘impact investing’ uit te wisselen. In 2012 was Triodos Investment Management hoofdsponsor van en deelnemer aan de in Amsterdam gehouden invloedrijke Impact-investmentdagen van de PYMWYMIC (Put Your Money where Your Mouth Is Community), gericht op vermogende particulieren.

Triodos Investment Management was tevens organisator van drie drukbezochte evenementen, waaraan wereldberoemde sprekers als Paul Gilding, John Liu en Michael Masters een bijdrage leverden. De lezingen waren gericht op beleggingen en duurzame ontwikkeling voor banken en institutionele beleggers.

Triodos Bank Duitsland was mede-initiatiefnemer van een dialoog met klanten en stakeholders over het agrarisch kolonialisme (‘land grabbing’) en medesponsor van ‘Aankoop van grond – Nieuwe vormen van eigendom bij biologische landbouw’, een belangrijk onderzoek onder auspiciën van Demeter International.

Daarnaast ontwikkelde de bank in Spanje nieuwe online communicatietools om de activiteiten van Triodos Bank meer bekendheid te geven en de transparante benadering van de bank zichtbaarder te maken, ondermeer met een nieuwe website voor Triodos Fundación, blogs, en een online versie van het magazine van Triodos Bank.