Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Beleggingen en Private Banking

Triodos Investment Management biedt in een aantal landen duurzame beleggingsmogelijkheden aan met uiteenlopende risicoprofielen, voor klanten die met maximale impact en zo duurzaam mogelijk willen beleggen.

Triodos Bank heeft dit deel van haar activiteiten altijd gescheiden gehouden van haar spaar- en kredietverleningstak. Wij pleiten dan ook voor een soortgelijke scheiding binnen de banksector als geheel om de inmiddels welbekende schadelijke gevolgen van het vermengen van deze twee typen activiteiten in de toekomst te voorkomen. Net als de eerder beschreven succesvolle kapitaalwerving in Nederland groeiden de fondsen in Nederland in 2012 tot EUR 700 miljoen.

Het Corporate Finance-team in het Verenigd Koninkrijk sloot zes kapitaalwervingstransacties af waarmee het meer dan EUR 15 miljoen aantrok voor klanten in de sociale, biologische en duurzame energie sector. Het team heeft zichzelf met het aantrekken van twee ‘Social Impact Bonds’ (maatschappelijke obligaties) om dakloosheid en werkloosheid te bestrijden, gevestigd als leider in de opkomende markt voor maatschappelijke beleggingen in het Verenigd Koninkrijk.

Private Banking is in 2012 aanzienlijk uitgebreid in de Nederlandse en Belgische vestigingen, waar deze dienst op dit moment wordt aangeboden. In België bedroeg de groei 48%.