Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Een referentiepunt voor de duurzame banksector

Triodos Bank laat de voordelen van duurzaam bankieren niet allen blijken via haar financieringsactiviteiten, maar bevordert ookhet besef dat geld via het banksysteem bewust kan worden ingezet als positieve kracht voor het algemeen welzijn.

Triodos Bank heeft deze boodschap in 2012 veelal via de sociale media meer kracht bijgezet. Zo hebben meer dan 125.000 mensen gekeken naar ‘Klein. Het nieuwe groot’; een kort filmpje waarin een optimistische visie werd gepresenteerd op de collectieve impact van individuele acties. Het filmpje, dat oorspronkelijk werd opgenomen in Nederland, is vertaald en verspreid in verschillende landen van het Triodos Bank-netwerk en daarbuiten.

Nieuwe ontwikkelingen om de transparante communicatie van Triodos Bank in Spanje te ondersteunen waren onder andere circa 150 openbare evenementen die werden bijgewoond door meer dan 15.000 mensen, een nieuwe bedrijfsblog en een online versie van het relatiemagzine van Triodos Bank.

Triodos Bank bevordert en beïnvloedt ook het bredere debat over kwesties die haar na aan het hart liggen. Onder andere door het mede organiseren van een onderzoek naar de aankoop en het gebruik op lange termijn van biologische landbouwgrond in Duitsland in 2012, of het organiseren van het derde internationale congres over biologische landbouw en kredietverlening door het Spaanse Fundación Triodos (Triodos Foundation). Daarnaast waren alle vestigingen van Triodos Bank weer vertegenwoordigd bij het grootste biologische evenement van Europa, de Biofach in Duitsland.

In 2012 liep Triodos Bank in verschillende aangelegenheden voorop. Zo werd de bank de eerste onderneming die de Duitse ‘Groene Codex’ naleefde. De doelstelling van deze codex is om Duitse bedrijven transparanter te maken over hun prestaties op het gebied van duurzaamheid.

In Nederland was Triodos Bank de eerste die een app voor mobiel bankieren op de markt bracht, waarmee niet alleen bankdiensten kunnen worden uitgevoerd, maar ook kan worden bekeken welke projecten in de buurt van de gebruiker door de bank zijn gefinancierd. Ook breidde de vestiging haar ‘Hart-Hoofddagen’ en Hart-Hoofdprijs uit, door bijeenkomsten te organiseren met klanten, waarbij de ondernemers die met geld van Triodos Bank worden gefinancierd, als gastheer optraden.