Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Vooruitzichten

Ons Europees netwerk van vestigingen zal het hart blijven vormen van de inspanningen van Triodos Bank om de groei van duurzaam bankieren en de impact ervan te bevorderen. Het zal actief blijven werken aan het promoten en verspreiden van het concept dat geld via het banksysteem bewust kan worden ingezet ter bevordering van het welzijn van mensen en het milieu.

Naar verwachting zullen in 2013 alle vestigingen van Triodos Bank verdere groei realiseren.

In Nederland is Triodos Bank voornemens om haar kredieten sterk te laten groeien door gebruik te maken van het hogere bedrag aan spaartegoeden dat aan haar is toevertrouwd, door de ontwikkeling van een duidelijkere propositie voor kinderen en jongere klanten, en door de introductie van een nieuwe hypotheekpropositie waarmee huiseigenaren worden aangemoedigd om de milieuprestaties van hun woning te verbeteren.

De Spaanse vestiging zal, conform de missie om een bewuste inzet van geld te stimuleren, haar producten en diensten verbeteren om tegemoet te komen aan de financiële behoeften van haar klanten en op die manier hun voorkeursbank te worden. Fundación Triodos (Triodos Foundation) zal een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van het merk Triodos, en als opinieleider optreden over de inzet en de functie van donaties.

Onze Belgische vestiging zal zich richten op verdere groei van zowel de spaartegoeden als de kredietverlening, en bekijkt de ontwikkeling van hypotheken voor duurzame woningen voor distributie in 2013.

In het Verenigd Koninkrijk zal Triodos Bank een particuliere rekening-courant ontwikkelen die in 2014 op de markt wordt gebracht, en zich blijven focussen op groei van haar kredieten.

De Duitse vestiging zal haar groei in 2013 voortzetten, waarbij het kredietteam zal worden uitgebreid om de ontwikkeling van een evenwichtige mix van groene energie, biologisch voedsel en financiering voor MVO-ondernemingen te creëren en te ondersteunen.

Zoals reeds is vermeld in het Verslag van de Directie, zal in 2013 een nieuw agentschap in Frankrijk actief zijn.