Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Overig

Corporate Finance

Het Corporate Finance team in het Verenigd Koninkrijk verstrekt adviesdiensten en diensten op het gebied van het aantrekken van kapitaal aan klanten in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. In 2012 zijn de activiteiten van het team overgeheveld naar de vestiging van Triodos Bank in het Verenigd Koninkrijk, waardoor Triodos Investment Management zich volledig kon concentreren op haar kernactiviteit als beleggingsfondsbeheerder.

Financiële resultaten

Het beheerd vermogen is in 2012 gegroeid met 7% tot EUR 2,22 miljard. De baten zijn gegroeid met 5,5 % van EUR 23,2 miljoen (2011: EUR 22,0 miljoen), als gevolg van het hogere beheerd vermogen.

De kosten zijn in 2012 gestegen met 5,9 % tot EUR 17,2 miljard (2011: EUR 16,2 miljoen), voornamelijk als gevolg van de hogere directe en indirecte arbeidskosten.

De winst na belasting bedroeg EUR 4,5 miljoen, een stijging van 4,1% in vergelijking met 2011.

De balans van Triodos Investment Management bestaat voornamelijk uit liquide middelen, kortlopende vorderingen op beheerde entiteiten en kortlopende schulden aan Triodos Bank.