Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Duurzaam vastgoed

Triodos Investment Management beheert Triodos Vastgoedfonds. Triodos Real Estate Investment Management is beheerder van de Green Offices I CV – een beleggingsvehikel dat het duurzame hoofdkantoor van het Nederlandse koeriersbedrijf TNT beheert. De betrokkenheid van Triodos Bank bij de vastgoedsector is gebaseerd op een unieke, integrale visie op duurzaamheid, gebaseerd op 4 P’s: People, Planet, Profit en Project.

Eind 2012 bedroeg het totale beheerd volume in Vastgoed 122 miljoen (2011: 136 miljoen).

Triodos Vastgoedfonds

De brede vastgoedcrisis in 2012 had grote impact op Triodos Vastgoedfonds, en met name op de beleggingen in bedrijfsruimte. Het fonds is goed gepositioneerd in vergelijking met andere vastgoedbeleggingsfondsen met een relatief lage leegstand, lange gemiddelde looptijden van huurcontracten, en een focus op beleggingen in kwaliteitsgebouwen, reden waarom het fonds de prestigieuze WVD Cash Group Award heeft gewonnen voor beste vastgoedfonds in Nederland.

De beleggingsportefeuille is in 2012 gekrompen van EUR 87,2 tot EUR 75,9 miljoen als gevolg van de verkoop door het fonds van één pand. Wel heeft het fonds een nieuwe belegging gedaan door de aankoop van een gezondheidszorginstelling.

Casestudie

In 2012 heeft Triodos Vastgoedfonds ‘De Kastanjehof’ aangekocht, een zorgcomplex voor ouderen. Door aanzienlijke energiebesparingen is de zorgverlener in staat om de energiekosten te drukken en deze bedragen aan te wenden voor betere zorg aan de bewoners.

Duurzaam vastgoed – Vooruitzichten 2013

De vastgoedmarkt zal naar verwachting onder druk blijven staan. Een van de grote aankopen in 2011, een voormalig bankkantoor van ABN AMRO in de buurt van een treinstation, zal in de loop van 2013 aan de nieuwe huurder worden opgeleverd. Triodos Investment Management zal onderzoek blijven verrichten naar de beste strategie om de kwaliteit van het fonds te handhaven, in het licht van uitdagende marktomstandigheden.

Verwacht wordt dat het volume van het beheerd vermogen van het fonds in 2013 stabiel blijft.