Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Vooruitzichten

Aangezien de impact van de schuldencrisis ook in 2013 gevoeld zal worden en het geteisterde mondiale financiële systeem voor verdere onzekerheid op de financiële markten zal zorgen, zullen steeds meer beleggers, institutionele beleggers en particulieren, hun beleggingsstrategie opnieuw onder de loep nemen.

Tegelijkertijd neemt de belangstelling voor op ESG-aspecten gescreende beleggingen en voor ‘impact investing’ toe. Sinds haar oprichting staan beide vormen van beleggen centraal bij de beleggingsfocus van Triodos Investment Management. Triodos Investment Management heeft er het volste vertrouwen in dat de door haar beheerde fondsen beleggers zullen blijven aantrekken en zullen blijven groeien, voortbouwend op meer dan 20 jaar ervaring in het samenbrengen van waarden, visie en beleggingsrendementen.

In 2013 zullen in de regelgeving wijzigingen worden doorgevoerd die gevolgen zullen hebben voor het beheer van de beleggingsfondsen. Van de AIFMD-richtlijn van de EU tot de invoering van de Bankierseed – in eerste instantie bedoeld voor bestuurders en commissarissen en vervolgens voor alle andere medewerkers – zal een overvloed aan regelgeving gevolgen hebben voor het beheer en de administratie van fondsen.

Triodos Investment Management zal nieuwe impact-beleggingsfondsen blijven ontwikkelen en op de markt blijven brengen. In 2013 zal zij drie nieuwe fondsen introduceren op het gebied van Landbouw en voeding, Duurzame Energie en in de Opkomende Markten.

In 2013 wordt een groei van 10 tot 15% van het beheerd vermogen verwacht.

Zeist, 25 april 2013

Marilou van Golstein Brouwers
Michael Jongeneel