Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Verslag van de Directie

We leven in een tijd waarin de antwoorden op de vragen van morgen niet langer van bovenaf komen, maar steeds vaker van onderaf worden vormgegeven. Overal in de samenleving zien we ondernemende mensen en vernieuwende initiatieven die invulling geven aan een duurzame toekomst en aan een andere economie. Een economie die groener, menselijker en innovatiever is. Triodos Bank maakt deel uit van de groeiende beweging naar een duurzame economie. We financieren een positieve verandering in de samenleving en willen mensen bewustmaken van het feit dat ze met hun spaargeld of beleggingen bij kunnen dragen aan een samenleving waarin levenskwaliteit wordt bevorderd en menselijke waardigheid centraal staat.

Ondanks de groei en ontwikkeling van de bank, is Triodos Bank (nog) een relatief bescheiden speler in de bankensector. We zijn dan ook realistisch als het gaat om onze invloed. Toch is omvang niet allesbepalend. Ook kleine partijen kunnen het verschil maken, zeker als ze onderdeel zijn van een brede en dynamische beweging. In dit verslag geeft de Directie van Triodos Bank haar visie op de activiteiten en resultaten van de bank in 2012. Daarnaast gaat het verslag in op de mondiale macro-economische onzekerheden die het jaar kenmerkten en op de vraag hoe die de bank en de sectoren waarin zij actief is, hebben beïnvloed.

De internationale ontwikkelingen leidden in 2012 op verschillende vlakken tot een zoektocht naar nieuw evenwicht en naar herstel van vertrouwen. Burgers, bedrijven, banken, politici: allemaal hadden ze te maken met economische onzekerheden en probeerden ze om te gaan met de gevolgen ervan. Dit gold niet in de laatste plaats voor de Europese Unie, waar fundamentele vragen speelden rond de toekomst van de unie zélf.

Een gezond evenwicht

Een van de belangrijke vraagstukken die op Europees niveau speelt betreft het ...

Lees meer

Resultaten

Triodos Bank zet zich in voor duurzame ontwikkeling. Daarbij staat de ...

Lees meer

Samenvatting sociaal jaarverslag

Een organisatie kan zich alleen krachtig ontwikkelen als medewerkers ruimte ...

Lees meer

Samenvatting milieujaarverslag

De grootste positieve impact van Triodos Bank op het milieu is de resultante van de ...

Lees meer

Divisies en resultaten

De activiteiten van Triodos Bank zijn onderverdeeld in drie divisies.
Lees meer

Risico en compliance

Risicomanagement is een fundamenteel onderdeel van bankieren.

Lees meer

De Code Banken

Op 1 januari 2010 is de Code Banken van kracht geworden.

Lees meer