Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Triodos Investment Management

Beleggingen vinden plaats via beleggingsfondsen of beleggingsinstellingen die de naam Triodos dragen en die worden beheerd door Triodos Investment Management BV. Dit is een 100% dochteronderneming van Triodos Bank.

Triodos beleggingsfondsen beleggen op basis van verschillende thema’s. Denk aan microfinanciering, duurzame handel, biologische landbouw, klimaat en energie, duurzaam vastgoed, en kunst en cultuur. Óf ze beleggen in beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op het gebied van milieu, maatschappelijke verantwoordelijkheid en governance (de ESG-benadering: Environment, Social, Governance).

Deze fondsen en beleggingen staan niet op de balans van Triodos Bank. Zij publiceren elk hun eigen jaarverslag en de meeste fondsen hebben ieder een eigen Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Het beheerd vermogen van Triodos Investment Management steeg met EUR 137 miljoen tot EUR 2,2 miljard, een stijging van 7% (2011: 17% stijging). (Invloedrijke factor)

 

 

Triodos Investment Management is verantwoordelijk voor 19 beleggingsfondsen voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Het totaal aan beheerd vermogen bedraagt EUR 2,2 miljard. De groei van de gezamenlijke beleggingsfondsen bedroeg EUR 137 miljoen (een stijging van 7%). De groeidoelstelling was 10 tot 15%. Marktontwikkelingen en overheidsbezuinigingen op met name duurzame energieprojecten in verschillende landen in Europa, beperkten de groei van de fondsen meer dan verwacht.

Steeds meer beleggers zijn geïnteresseerd om te beleggen in belangrijke maatschappelijke thema’s. Dat blijkt uit de stijging van het totale bedrag dat aan Triodos Investment Management is toevertrouwd.

Vooruitzichten Triodos Investment Management

Triodos Investment Management is goed gepositioneerd voor verdere groei. Dit dankzij een groeiende vraag naar ‘impactbeleggingen’. Beleggers hebben zowel belangstelling voor bestaande beleggingsfondsen als voor nieuwe fondsen op verschillende terreinen. Denk aan energiebesparing, duurzame energie, kunst en cultuur, en duurzame landbouw en voeding.

De groeivooruitzichten van het grootste Triodos beleggingsfonds, Triodos Groenfonds, zijn positief. Dit onder meer vanwege het feit dat de Nederlandse overheid besloot het fiscale voordeel te handhaven op 1,9%. Ook de groeiverwachtingen voor de fondsen die investeren in duurzame energie, microfinancieringsfondsen en in beursgenoteerde bedrijven, zijn positief. In totaal voorziet Triodos Investment Management een groei van 10 tot 15% in beheerd vermogen.