Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Sociaal jaarverslag

Triodos Bank is een Europese bank die lokaal is geworteld. Het is daardoor mogelijk dat het HR-beleid in de landen waar Triodos Bank actief is, varieert. Dit als gevolg van de verschillende ontwikkelingsfasen waarin de vestigingen van de bank zich bevinden, de omvang van de vestigingen, maar ook de verschillen in cultuur en lokale wetgeving.

Dit verslag rapporteert over het sociaal beleid dat geldt voor de gehele bank. Het sociaal jaarverslag heeft betrekking op alle medewerkers die in dienst zijn van Triodos Bank. Medewerkers van de joint venture Triodos MeesPierson zijn niet in de hier gerapporteerde cijfers opgenomen. De cijfers in het sociaal jaarverslag ten aanzien van Nederland zijn onderverdeeld per business unit.

De waardengedreven bank

Geld laten werken aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen. Dat is de missie van Triodos Bank. De bank is waardengedreven en is actief in sectoren die samenhangen met het realiseren van de missie. Medewerkers kunnen zich volledig professioneel ontplooien en krijgen de kans om hun vakkennis en inzichten optimaal in te zetten en te ontwikkelen. Dat doen ze in een context waar het realiseren van maatschappelijke meerwaarde centraal staat.

Triodos Bank wil bankieren zoals bankieren zou behoren te zijn. Dat houdt in dat de bank spaarders verbindt met ondernemers die geld nodig hebben voor het financieren van hun initiatieven. De bank is een professionele en deskundige intermediair die zelf een sturende en risicobeoordelende functie heeft.

Medewerkers van Triodos Bank werken in een professionele omgeving. Ze krijgen de kans om positieve verandering in de samenleving te bewerkstelligen. Bij Triodos Bank draait het om het bevorderen van duurzaamheid, positieve verandering en levenskwaliteit. Elke medewerker draagt met zijn talenten, kennis en ervaring bij aan het realiseren van de missie van de bank.

De missie van de bank blijkt in eerste instantie uit de financiële activiteiten die de organisatie ontplooit. Maar daarnaast uit de aandacht die wordt besteed aan het creëren van een prettige werkomgeving, uit de duurzame gebouwen van de bank, en uit het verantwoorde meubilair en de kunst in de kantoren.

Sociale kerncijfers*

Download XLS

 

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

*

Het sociaal jaarverslag heeft betrekking op alle medewerkers in dienst van Triodos Bank. Medewerkers van de joint venture Triodos MeesPierson zijn niet meegenomen.

**

Fte staat voor fulltime equivalent en is het aantal medewerkers berekend op voltijdsbasis per week. Dit is voor Triodos Bank Nederland 40 uur, Triodos Bank België 37 uur, Triodos Bank Verenigd Koninkrijk 37,5 uur, Triodos Bank Spanje 37 uur, Triodos Bank Duitsland 40 uur en voor Triodos Bank Frankrijk 35 uur).

 

 

 

 

 

 

 

 

Aantal medewerkers ultimo

911

788

720

636

577

477

397

Aantal fte’s gemiddeld** gedurende het jaar

785

694

636

556

482

402

346

Aantal fte’s** ultimo

838

722

660

577

525

429

363

Verzuim

2,6%

3,0%

2,2%

1,9%

2,6%

2,4%

1,9%