Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Banking – Header image (foto)

Dialoog met grote bedrijven

In 2013 zijn we 554 keer (2012: 445) de dialoog aangegaan met 250 ondernemingen (2012: 219).

Lees meer in ons
Company Engagement Report 2013

Sommige investeerders willen zo duurzaam mogelijk investeren in beursgenoteerde ondernemingen. Triodos Bank heeft mogelijkheden voor klanten gecreëerd om te investeren in de duurzaamste beursgenoteerde ondernemingen via op duurzaamheid gescreende Social Responsible Investment (SRI)-fondsen. Daarnaast zijn we een constructieve dialoog (engagement) met ondernemingen aangegaan over hun duurzaamheidspraktijken.

Kleine verandering, groot verschil

Doordat we met de vier Triodos SRI-fondsen op de beurs beleggen, presteert elke euro van onze investeerders beter dan de gemiddelde duurzame prestatie van beursgenoteerde ondernemingen op het gebied van verlaging van de koolstofintensiteit (110%), het gebruik van duurzame energie (107%), het garanderen van sterke standaarden voor de toeleveringsketen (59%), het houden van toezicht op de toeleveringsketen (90%), het hanteren van een beloningsbeleid gebaseerd op ESG-waarden (ESG-gerelateerd beloningsbeleid) (78%), en MVO-rapportages (96%).

Bij alle duurzaamheidsindicatoren presteert de portefeuille van de Triodos SRI-fondsen 20% beter dan gemiddeld.

Bevorderen transparante bedrijven

Transparantie is van essentieel belang voor duurzame financiering. Daarom is het een van de kernprincipes van Triodos Bank. De Triodos SRI-fondsen behoren tot de meest transparante in de sector volgens het European Sustainable Investment Forum en het bureau van de Verenigde Naties dat toezicht houdt op de VN Principes voor Verantwoord Investeren.

We zijn een van de weinige aanbieders die verslag uitbrengen over onze onderzoeksmethoden, onze beleggingscriteria, ons volledige beleggingsuniversum en de beleggingsportefeuille per fonds. We vertellen u wat ons leidt bij het stemmen tijdens aandeelhoudersvergaderingen (richtlijnen voor stemmen met een machtiging) en hoe we per onderneming hebben gestemd. Voor meer details zie onze website.

Onze impact op de bancaire sector

Meer in dit hoofdstuk

Biologische landbouw en voeding – Impactmetingen (grafisch)