Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Vooruitzichten

Tot 2013 realiseert Triodos Private Banking een gemiddelde groei van 20 – 25% per jaar. 2013 was in dat opzicht een minder goed jaar met een groei van slechts 12%.

Hoewel Triodos Private Banking een groei op de lange termijn verwacht van 15 – 20%, zal zij zich de komende jaren minder op een sterke vermogensgroei richten en meer op het intensiveren van de dialoog met haar cliënten.

Het aantal klanten dat gebruikmaakt van de nieuwe adviesdienst voor klanten met een vermogen tussen EUR 300.000 en EUR 500.000 zal naar verwachting sterk groeien. Dit zal overigens wel het kostenniveau onder druk zetten.

In België zal Triodos Private Banking haar bestaande private banking-activiteiten in 2014 verder uitbreiden. Daarbij wordt bijzondere nadruk gelegd op particulier vermogensbeheer.

De introductie van de fondsen Triodos Sustainable Equity en Pioneer Funds in het Verenigd Koninkrijk is een succes gebleken. Er werd de eerste 9 maanden EUR 8 miljoen gegenereerd. Op basis van deze goede resultaten kan serieus worden overwogen ook in het Verenigd Koninkrijk private banking-diensten introduceren.

Zeist,

Albert van Zadelhoff,
Managing Director van Triodos Bank Private Banking