Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Triodos Investment Management

Triodos Investment Management beheert de Triodos beleggingsfondsen; Triodos Investment Management BV is een 100% dochteronderneming van Triodos Bank.

Triodos Beleggingsfondsen beleggen in duurzame sectoren. De belangrijkste sectoren zijn microfinanciering, duurzame handel, biologische landbouw, klimaat en energie, duurzaam vastgoed, kunst en cultuur. En ze beleggen in beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op het gebied van milieu, maatschappelijke verantwoordelijkheid en governance (de ESG-benadering: Environment, Social, Governance).

Het beheerd vermogen van Triodos Investment Management steeg met EUR 317 miljoen tot EUR 2,5 miljard, een stijging van 15% (2012: 7% stijging). (Invloedrijke factor)

Deze beleggingsfondsen staan niet op de balans van Triodos Bank. Ze publiceren elk hun eigen jaarverslag en de meeste fondsen hebben een eigen Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Triodos Investment Management beheert 19 beleggingsfondsen voor zowel particulieren als institutionele beleggers. Het totaal aan beheerd vermogen bedraagt EUR 2,5 miljard. De groei van de gezamenlijke beleggingsfondsen bedroeg in 2013 EUR 317 miljoen (15%). De groeidoelstelling was 10 tot 15%.

De stijging van de totale aan Triodos Investment Management toevertrouwde middelen voldeed aan de doelstellingen en weerspiegelt de bereidheid van beleggers om te beleggen in de voornoemde sectoren. In 2013 heeft Triodos Investment Management overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Ampere Equity Fund (EUR 221 miljoen) over de overdracht van het management van het fonds per 1 januari 2014 naar een andere fondsmanager. Die overdracht is nog niet zichtbaar in de cijfers over 2013.

Vooruitzichten

Triodos Investment Management zal nieuwe en innovatieve fondsen in de markt brengen die bijdragen aan het verwezenlijken van de missie van Triodos Bank. Het Triodos Organic Growth Fund werd begin 2014 gelanceerd. Het fonds is een uniek ‘evergreen’ fonds dat langetermijnleningen en aandelenkapitaal verstrekt aan toonaangevende ondernemingen in de sector biologische voeding en duurzame consumentenproducten. Bovendien zal een vernieuwd Triodos Sustainable Trade Fund de mogelijkheden vergroten van Triodos Investment Management om een rol te spelen in de ontwikkeling van biologische landbouw en fair trade in opkomende markten.

Per saldo verwacht Triodos Investment Management het beheerd vermogen in 2014 op EUR 2,5 miljard te kunnen handhaven. De overdracht van het Ampere Fund zal naar verwachting volledig worden gecompenseerd door groei en nieuwe activiteiten.