Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Adviseurs en inspiratoren

Ter uitbreiding van haar activiteiten, inspiratie en vernieuwing van haar producten en diensten raadpleegt Triodos Bank regelmatig externe adviseurs die gevraagd en ongevraagd ideeën aandragen, en mensen die ‘out of the box’ denken, met vernieuwende inzichten en visies. Zij zijn van grote waarde bij de ontwikkeling van duurzaamheidstrategieën van de bank.

Triodos Bank nodigt regelmatig inspirerende mensen uit om te spreken op bijeenkomsten van de bank en internationale themabijeenkomsten. Zo werden er in 2014 bijeenkomsten gehouden in Brussel, België, met als thema ‘Gezondheid en Zorg’. Daarbij werd input geleverd door belangrijke mensen uit deze sector zoals Lieve Fransen van de Europese Commissie. De visie van Triodos Bank op energie is tijdens extra bijeenkomsten in 2014 verder ontwikkeld dankzij input van academici en deskundigen uit de dagelijkse praktijk.

Triodos Bank was in 2009 medeoprichter van de Global Alliance for Banking on Values (Engels), een groeiend wereldwijd netwerk van onafhankelijke duurzame banken. De GABV is een inspirerende en rijke bron voor ideeën, met name voor de Directie en de Raad van Commissarissen van Triodos Bank en voor de ‘Values Ambassadors’. Bij die laatsten horen ook jongere, getalenteerde medewerkers bij Triodos Bank. In 2014 heeft de GABV een grote campagne georganiseerd om het op waarden gebaseerd bankieren over heel de wereld sterker te profileren. Alle vestigingen van Triodos Bank hebben hier actief aan deelgenomen. In 2010 stond Triodos Bank samen met de Universiteit Utrecht aan de wieg van het Sustainable Finance Lab (SFL). Het SFL brengt wetenschappers uit diverse disciplines bij elkaar voor het ontwikkelen van ideeën om te komen tot een duurzame, stabiele en robuuste financiële sector. De bank was in 2014 betrokken bij een aantal openbare en besloten bijeenkomsten ter bevordering van deze agenda.