Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Klanten

Triodos Bank hecht bijzonder veel waarde aan relaties en contacten tussen klanten, ondernemers en medewerkers onderling. Dit staat centraal bij alles wat de bank doet. Tegen deze achtergrond organiseert Triodos Bank elk jaar klantenevenementen in alle landen waar de bank actief is. Klanten, ondernemers en medewerkers maken tijdens deze evenementen gebruik van de kans om elkaar te ontmoeten en te weten te komen wat er met hun geld gebeurt.

In Nederland organiseert Triodos Bank elk jaar een Hart-Hoofddag, waar klanten in contact kunnen komen met ondernemers die door Triodos Bank worden gefinancierd. In Spanje heeft Triodos Bank in 2014 de ‘I Triodos Enterprise Awards’ georganiseerd, waarbij klanten hun stem konden uitbrengen op hun favoriete gefinancierde ondernemer. Zo ontstaat een directe relatie tussen klanten en gefinancierde ondernemingen.

Triodos Bank organiseert workshops waarin dilemma’s worden besproken rond de vraag welke ondernemingen de bank financiert. Dergelijke bijeenkomsten bieden volop ruimte voor inspirerende vragen en discussie.

Elk jaar worden er klanttevredenheidsonderzoeken uitgevoerd om feedback te vragen op diverse onderwerpen. Daarnaast werd er, in het kader van de door Triodos Bank in 2014 uitgevoerde materialiteitsanalyse, een bijeenkomst met stakeholders gehouden. Tijdens die bijeenkomst werd Triodos Bank door haar stakeholders gestimuleerd om dichtbij zichzelf te blijven, ondanks de veranderende wereld om haar heen.

Medewerkers en zakelijke klanten ontmoeten elkaar bij een groot aantal nationale en internationale evenementen die gedurende het jaar worden georganiseerd. Dit gebeurt onder andere tijdens de Biofach (een grote beurs op het gebied van biologische landbouw in Duitsland) en de BioCultura in Spanje. Maar ook tijdens speciale themadagen. Tijdens de themabijeenkomsten ontmoeten senior management, de Raad van Commissarissen, het Bestuur van de Stichting Administratiekantoor (‘de aandeelhouder’), specialisten van Triodos Banken klanten uit duurzame sectoren elkaar. Het thema van de themadag 2014 was ‘Gezondheid en Zorg’. Tijdens deze dag waren er diverse interacties met door Triodos Bank gefinancierde ondernemers en werd een bezoek gebracht aan La Ferme Nos Pilifs, een zorgboerderij in de buurt van Brussel.

De beleggingsfondsen van Triodos Investment Management hanteren strenge criteria bij de keuze van organisaties en projecten die zij financieren. Ter bevordering van een meer maatschappelijk verantwoord aandeelhouderschap neemt Triodos Investment Management regelmatig deel aan jaarvergaderingen en jaarlijkse enquêtes.

Naast al het bovenstaande, ontvangen klanten ook op andere manieren informatie over de ondernemingen die Triodos Bank financiert, via tijdschriften als ‘De Kleur van Geld’ (off- en online), nieuwsbrieven, blogs als ‘Somos Triodos’ in Spanje en via sociale media.