Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Maatschappelijke organisaties

Triodos Bank is lid van verschillende lokale, regionale en internationale maatschappelijke organisaties en platforms. Dit zijn onder meer de Global Alliance for Banking on Values (GABV), het Global Impact Investing Network (GIIN), het International Corporate Governance Network (ICGN), het United Nations Environment Programme Finance Initiative (UNEP-FI), het United Kingdom Social Investment Forum (UKSIF), MVO Nederland en vele andere. Op het gebied van producten en beleggingsfondsen werkt Triodos Bank samen met maatschappelijke organisaties, zoals Amnesty International, HIVOS in Nederland en de Soil Association en Friends of the Earth in het Verenigd Koninkrijk. Ook werkt de bank samen met maatschappelijke organisaties via haar eigen stichtingen (zoals Fundación Triodos in Spanje).

Triodos Bank nodigt regelmatig specialisten en organisaties uit om haar visie en beleid met betrekking tot verschillende thema’s en sectoren verder te ontwikkelen en kritisch tegen het licht te houden.

Triodos Bank was tevens betrokken bij verschillende stakeholderdialogen en -presentaties die aansluiten bij haar missie en waarden. Zo werken de SRI-fondsen van de bank nauw samen met maatschappelijke organisaties bij het ontwikkelen van duurzaamheidsstandaarden voor diverse sectoren. En was Triodos Bank België een van de organiserende partners bij de tweede editie van het Transitiefestival dat in 2014 werd gehouden.

Financiële educatie is een regelmatig terugkerend thema bij de activiteiten van Triodos Bank. In 2014 hebben medewerkers gastlessen op scholen in Nederland verzorgd tijdens de ‘Week van het Geld’. In Spanje neemt Triodos Bank deel aan een doorlopend schoolprogramma om de deelnemers te onderwijzen op het gebied van waarden in de financiële sector. De Duitse vestiging heeft deelgenomen aan de ‘Fair Finance Week’ van het Fair Finance Network. Zij heeft daar lezingen, discussies en workshops verzorgd.