Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Medewerkers

Door haar gestage groei is Triodos Bank uitgegroeid tot een middelgrote bank waardoor er nieuwe manieren moeten worden ontwikkeld om het potentieel van de mensen die er werken volledig te benutten. Triodos Bank wil ook in de toekomst tot de belangrijkste duurzame banken ter wereld blijven behoren. Het is daarom essentieel dat zij deskundige medewerkers aantrekt die zich sterk verbonden voelen met de visie en de missie van de bank.

Ter ondersteuning van de ontwikkeling van gemotiveerde en kundige medewerkers biedt Triodos Bank internationale programma’s aan in de Triodos Academy. In 2014 hebben 118 medewerkers aan deze programma’s deelgenomen. De jaarlijkse ‘Co-Worker Conference’ vond in 2014 plaats in Brussel en had als thema ‘Living Unity & Diversity’. Deze bijeenkomst werd bijgewoond door 120 medewerkers.

Op alle vestigingen van Triodos Bank worden wekelijkse bijeenkomsten georganiseerd om alle medewerkers te betrekken bij de bank en haar doelstellingen en uitdagingen. Ook worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd met klanten of zogenaamde ‘thought leaders’. Tijdens die bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde als ‘landbouw en voedsel’, nieuwe manieren van bankieren, energie en innovatieve duurzame projecten.

Ter bevordering van haar interne communicatie publiceert Triodos Bank Spanje maandelijks een intern online tijdschrift. Ook houdt de bank jaarlijks een enquête om de tevredenheid van de medewerkers te meten. Omdat er veel interne veranderingen plaatsvonden het afgelopen jaar, was het extra wenselijk om via deze middelen de vinger aan de pols te kunnen houden.