Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Overheden

Triodos Bank is regelmatig in gesprek met lokale en nationale overheden en toezichthouders. Dit gebeurt soms in samenwerking met andere financiële instellingen of partners. De bank neemt deel aan gesprekken over de financiële sector en woont regelmatig bijeenkomsten bij over onderwerpen die voor haar van belang zijn. Belangrijke onderwerpen die Triodos Bank aanstipt tijdens deze gesprekken en overleggen zijn onder andere de positieve impact en het potentieel van duurzaam bankieren, de kracht van grotere diversiteit in de bancaire sector, en het belang om de retailsector deel te laten uitmaken van impactvolle investeringen.

Triodos Bank is lid van brancheverenigingen van banken in diverse Europese landen en neemt deel aan overleggen met overheden en toezichthouders. De inbreng van Triodos Bank is gericht op een divers bancair landschap en eerlijke en effectieve regelgeving voor ‘kleinere’ banken.

Daarnaast heeft Matthijs Bierman, Managing Director van Triodos Bank in Nederland, in september 2014 deelgenomen aan een rondetafelgesprek in het parlement waarbij duurzaam bankieren aan de orde werd gesteld.

Triodos Bank was in 2014 actief lid van belangrijke werkgroepen zoals de Social Impact Investment Taskforce. In het verlengde daarvan heeft Triodos Bank in 2014 een rapport (Engels) opgesteld waarin zij stelde dat iedereen toegang zou moeten hebben tot impact investing en niet alleen grote instellingen en vermogenden.

Triodos Investment Management heeft in 2014, samen met andere beleggingsinstellingen, een gezamenlijke verklaring gestuurd aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad. De ondertekenaars van de verklaring zijn bezorgd over een eventuele schending van mensenrechten bij mineraalwinning en hebben hun visie kenbaar gemaakt over wat regelgeving hierbij kan betekenen.

Senior medewerkers van Triodos Bank nemen regelmatig deel aan platforms en panels om duurzame financiering te promoten. Zo heeft de directeur van Triodos Bank België in 2014 in Antwerpen gesproken tijdens ‘Rond Geld’, een congres over de rol van geld in de 21e eeuw.