Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Een referentiepunt voor duurzaam bankieren

De voordelen van duurzaam bankieren toont Triodos Bank niet alleen via haar financieringsactiviteiten. De bank wil ook in bredere zin laten zien dat geld via het banksysteem op een bewuste manier kan worden ingezet. Zodat geld een positieve verandering kan bewerkstelligen en bijdraagt aan een samenleving met levenskwaliteit. Triodos Bank hoopt zo ook andere banken te inspireren.

In Spanje is in 2014 de ‘I Triodos Enterprise Award’ geïntroduceerd. Meer dan 23.000 klanten brachten hun stem uit op een van de zes finalisten. Daarnaast werden er gedurende het hele jaar op de diverse kantoren bijeenkomsten georganiseerd met ondernemingen die door Triodos Bank worden gefinancierd. Triodos Bank Spanje heeft haar maatschappelijke impact opnieuw vergroot. Zij heeft het bewust gebruiken van geld gepromoot via uitgebreide berichtgeving in de media (meer dan 1.500 artikelen), door het organiseren van meer dan 200 congressen waaraan 15.000 mensen deelnamen en door het lanceren van een Twitter-account (8.900 volgers eind 2014). Triodos Bank in Spanje was actiever op Facebook dan welke andere bank in Spanje ook.

In Frankfurt, Duitsland, hebben Triodos Bank, GLS Bank, Evangelische Bank en Oikocredit gezamenlijk de Fair Finance Week opgestart, vijf dagen met openbare discussies over duurzame financiering en de noodzaak van transformatie van de banksector. Het is de bedoeling om dit concept tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

De CEO van Triodos Bank heeft op een Nederlandse biologische boerderij de jaarcijfers over 2014 gepresenteerd. Dit genereerde grote media-aandacht voor ‘biologisch’ of ‘slow’ bankieren, waarbij het belang van autonome groei werd benadrukt boven groei louter om de groei.

Alle vestigingen van Triodos Bank hebben deelgenomen aan de eerste wereldwijde dag van op waarden gebaseerd bankieren, als onderdeel van een initiatief van de Global Alliance for Banking on Values waaraan miljoenen mensen over de hele wereld hebben deelgenomen.

Triodos Bank heeft zich heel 2014 ingespannen om positieve ontwikkelingen in de bancaire sector te bewerkstelligen.

De Nederlandse vestiging heeft een parlementaire hoorzitting van de financiële commissie over duurzaam bankieren bijgewoond. Daarbij kreeg de bank feedback van diverse leden van de Tweede Kamer en andere invloedrijke partijen. Naar aanleiding van het evenement zal in 2015 een overleg met de Minister van Financiën plaatsvinden. Een campagne over ‘vijf dingen die ze je niet vertellen over de economie’ heeft geleid tot een debat daarover via sociale media.

Door de lancering van het on-line tijdschrift The Colour of Money in alle vestigingen werd de betrokkenheid van de bank bij haar klanten vergroot en de klantenbinding versterkt.