Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Vooruitzichten

Sinds 2013 heeft Triodos Private Banking een gemiddelde groei gerealiseerd van 10 à 15% per jaar. Zij verwacht een groei op langere termijn van tussen 15 en 20%. Volgens het meest recente Eurosif rapport worden deze aspiraties gesteund door de markt voor duurzame bancaire diensten. Voor 2015 wordt een groei in belegbaar vermogen van ten minste EUR 10 miljoen voorzien voor klanten die tussen EUR 300.000 en EUR 500.000 beleggen.

In België zal Triodos Private Banking haar bestaande private banking-activiteiten in 2015 verder uitbreiden. Daarbij wordt bijzondere nadruk gelegd op particulier vermogensbeheer.

Groei van de populariteit van duurzame beleggingsproducten mag dan welkom zijn, niet alle productinnovaties op dit gebied zijn positief. Met name de opkomst van duurzame indextrackers is zorgwekkend omdat de lage kosten die zij duurzame ondernemingen bieden veelal ten koste gaan van een kostbare effectieve dialoog. Zonder dialoog met de partijen waarin wordt belegd, is het effect op maatschappij en milieu dat de kern vormt van het werk van Triodos een stuk kleiner.

Triodos Private Banking zal zich blijven richten op verbreding en verdieping van haar contacten met klanten, om zo het verband aan te tonen tussen een zinvolle dialoog en hogere positieve, duurzame impact.

Zeist,

Albert van Zadelhoff, Managing Director