Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Biologisch(e) voeding en landbouw

Triodos Investment Management ziet de noodzaak en de mogelijkheid om ondernemingen te ondersteunen die een belangrijke rol spelen bij de overgang naar een duurzamere levensstijl en economie. Europese biologische en duurzame op de consument gerichte ondernemingen groeien en bereiken een zekere mate van volwassenheid in hun ontwikkeling. Echter, met uitzondering van durfkapitaal en ‘angel investors’, worden de kapitaalmarkten het meest gekenmerkt door een kortetermijn focus die niet past bij de langetermijn focus van missiegedreven ondernemingen. Het Triodos Organic Growth Fund, dat in januari 2014 werd opgericht als subfonds van Triodos SICAV II, streeft ernaar deze leemte te vullen.

Triodos Organic Growth Fund

Triodos Organic Growth Fund is een ‘evergreen’-fonds dat voor de lange termijn en missie gerelateerd aandelenkapitaal verstrekt aan toonaangevende ondernemingen in de sector biologische voeding en duurzame consumentenproducten.

Sinds de lancering van het fonds op 13 januari 2014 met een omvang van EUR 25,3 miljoen heeft Triodos Organic Growth Fund een groei doorgemaakt met 15,8% tot EUR 29,3 miljoen.

In 2014 heeft Triodos Organic Growth Fund twee beleggingen gerealiseerd. De eerste belegging van het fonds was in de Deense marktleider in biologische voeding Aarstiderne en de tweede belegging was in het Duitse postorderbedrijf en internetwinkel voor duurzame consumentenproducten Triaz.

Casestudie Aarstiderne

Sinds februari 2014 is Triodos Organic Growth Fund houder van 20% van de aandelen in Aarstiderne A/S (Deens voor ’de Seizoenen’). Aarstiderne is leverancier van biologische maaltijdboxen met 120 medewerkers en bezorgt rond 30.000 maaltijdboxen per week aan zo’n 55.000 afnemers in Denemarken en Zweden op abonnementsbasis. Al vier jaar biedt deze voorloper in de Deense biologische voedingssector zowel traditionele boxen met biologische fruit- en groentesoorten als boxen met afgepaste ingrediënten, inclusief vlees en vis, voor de bereiding van specifieke maaltijden. Recepten worden bijgeleverd.

Vooruitzichten

Triodos Organic Growth Fund voorziet een groei van haar portefeuille door toevoeging van drie tot vier nieuwe beleggingen. Het fonds richt zich momenteel op beleggingen van EUR 2 tot 6 miljoen elk. De doelstelling van het fonds is om eind 2015 circa 65% van de totale intrinsieke waarde te hebben belegd.