Om uw bezoek aan onze website te optimaliseren gebruiken wij cookies. Door verder te gaan stemt u hiermee in. Voor meer informatie, lees ons Cookie Statement

Vooruitzichten

Triodos Bank is nu uitgegroeid tot een middelgrote bank. We hebben in 2014 veel tijd en aandacht besteed aan het versterken van ons risicomanagement en van de interne governance, zodat die voldoen aan de kwaliteit die nodig is bij een bank van onze omvang. In 2015 zetten we in op het verder in de organisatie verankeren van de verbeteringen die zijn bereikt.

We investeren in het versterken van de relatie met onze stakeholders. Dit doen we door de dialoog te zoeken met meer mensen die zich bij de bank betrokken voelen. Die dialoog wordt in alle vestigingen van de bank ondersteund door een gestructureerd programma.

Onvoorziene omstandigheden buiten beschouwing gelaten, verwacht Triodos Bank over 2015 een winstniveau gelijk aan dat van 2014. We willen onze impact verder vergroten. Dit doen we op verschillende manieren: door de diversiteit van onze kredietportefeuille verder uit te bouwen, door het bieden van hoogwaardige financiële diensten die gericht zijn op duurzaamheidsresultaten en door het financieren van ondernemingen die we daarmee stimuleren om hun prestaties op het gebied van duurzaamheid verder te verbeteren. Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat de economische recessie als gevolg van de financiële crisis en een traag herstel in een aantal landen, zich ook in 2015 zal voortzetten. Dit kan een negatieve invloed hebben op de resultaten van de bank. Ondanks deze externe factoren verwacht Triodos Bank haar winst in 2015 op peil te kunnen houden.