Personalia

Raad van Commissarissen

De heer L. C. Brinkman (1948)

Elco Brinkman is voorzitter van de CDA fractie in de Eerste Kamer, lid van de Raad van Commissarissen van BMC, lid van de Raad van Commissarissen van Van Nieuwpoort Groep, lid van de Raad van Commissarissen van Dasym Emesa en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabo Vastgoed. Elco Brinkman is voor het eerst benoemd in 2006 en herbenoemd in 2010 en 2014. Volgens het rooster van aftreden loopt zijn derde en laatste zittingstermijn af in 2018. Elco Brinkman heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit 328 aandelen in Triodos Cultuurfonds.

Mevrouw L.M. Jesse (1966)

Leonie Jesse is mede-eigenaar en directeur van ISIS Capital Counsel. Daarnaast is zij commissaris bij Rabobank Haarlem en lid van het bestuur van het Grachtenfestival. Leonie Jesse is voor het eerst benoemd in 2013. Volgens het rooster van aftreden loopt haar eerste zittingstermijn af in 2017. Leonie Jesse heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen aandelen in Triodos Cultuurfonds.

Mevrouw M.L.P. Krijnen (1955)

Marloes Krijnen is Directeur van Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Daarnaast is zij bestuurslid van de Stichting tot steun van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en lid van het Comité van Aanbeveling van de Code Cultural Governance. Marloes Krijnen is voor het eerst benoemd in 2014. Volgens het rooster van aftreden loopt haar eerste zittingstermijn af in 2018. Marloes Krijnen heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen aandelen in Triodos Cultuurfonds.

De heer E.M.J.M. van Nispen (1965)

Guido van Nispen is Algemeen Directeur van het ANP, het Algemeen Nederlands Persbureau. Guido van Nispen is voor het eerst benoemd in 2013. Volgens het rooster van aftreden loopt zijn eerste zittingstermijn af in 2017. Guido van Nispen heeft de Nederlandse nationaliteit en bezit geen aandelen in Triodos Cultuurfonds.

Bestuur

Het bestuur van Triodos Cultuurfonds wordt gevoerd door Triodos Investment Management BV. De directie van Triodos Investment Management bestaat uit:

Mevrouw M.H.G.E. van Golstein Brouwers (1958)

Marilou van Golstein Brouwers is directeur van Triodos Investment Management BV en samen met Michael Jongeneel eindverantwoordelijk voor Triodos Investment Management BV. Tevens is zij bestuurder bij Triodos Investment Advisory & Services BV samen met Michael Jongeneel. Marilou van Golstein Brouwers is lid van de Board of Directors van de Global Impact Investing Network (GIIN), lid van de Raad van Toezicht van Stichting Max Havelaar, lid van de Raad van Advies van het ‘Fund for Rural Prosperity’ van de Mastercard Foundation en lid van de Raad van Advies van Women in Financial Services in Nederland (WIFS). Daarnaast is zij lid van de Board of Directors van Triodos SICAV II, bestuurslid van Stichting Triodos Sustainable Trade Fund en Stichting Triodos Renewable Energy for Development Fund.

De heer M.A.S. Jongeneel (1973)

Michael Jongeneel is directeur van Triodos Investment Management BV en samen met Marilou van Golstein Brouwers eindverantwoordelijk voor Triodos Investment Management BV. Tevens is hij bestuurder bij Triodos Investment Advisory & Services BV samen met Marilou van Golstein Brouwers. Michael Jongeneel is lid van de Board of Directors van Triodos SICAV I. Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen en lid van de audit commissie bij Sustainalytics en is hij lid van de Raad van Toezicht van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, waar hij eveneens lid is van de audit commissie. Verder is hij lid van de denktank Worldconnectors, lid van de Raad van Advies van de Stichting laluz en lid van de Raad van Advies van Social Enterprise Nederland.

Grafiekgenerator – Maak uw eigen grafieken

Grafiekgenerator

Eenvoudig samengevatte feiten en cijfers die u kunt samenstellen en downloaden.

Maak uw eigen grafieken