Case study – Metaal Kathedraal

 

Een unieke monumentale locatie van meer dan 3000 m² als broedplaats voor artistieke ondernemers. De Metaal Kathedraal is decennia lang als kerk en metaalfabriek gebruikt en nu zijn er talloze creatieve ondernemers gehuisvest.

Tot 1940 functioneerde de Metaal Kathedraal als kerk, hierna werd het een fabriek en vanaf 1975 een metaalfabriek. Sinds 2011 is de Metaal Kathedraal een sprookjesachtige hotspot voor kunstenaars, cultuurliefhebbers en wijkbewoners. De aan de Leidsche Rijn gelegen broedplaats bevordert sociale cohesie in de wijk, brengt de binnenstad dichter bij Leidsche Rijn, is een speelplek voor alle leeftijden en is het groene hart van de wijk Rijnvliet. De Metaal Kathedraal biedt een podium waarbij kunst de drijvende kracht is voor programmering en bedrijfsvoering. Er worden theatervoorstellingen, kunstproducties en optredens georganiseerd maar ook exposities, workshops en community art projecten.

Het monumentale pand wordt volledig zelfvoorzienend gerenoveerd en door organisch beleid is de bedrijfsvoering klimaatneutraal. Triodos Cultuurfonds is een van de financiers die het behoud van dit bijzonder pand en de ontwikkeling van de Metaal Kathedraal mogelijk maakt.

Maak uw eigen verslag

Grafiekgenerator – Maak uw eigen grafieken

Grafiekgenerator

Eenvoudig samengevatte feiten en cijfers die u kunt samenstellen en downloaden.

Maak uw eigen grafieken